Princ William v Nemčiji: Strastno navijal in proslavljal zmago Anglije na evropskem prvenstvu!

0
48

Princ William je znan kot velik ljubitelj nogometa in strasten podpornik kluba Aston Villa. Njegova prisotnost na nogometnih tekmah je že dolgo opažena, zato ni bilo presenetljivo, da se je 42-letni princ odpravil v Nemčijo, da bi spremljal angleško reprezentanco na evropskem prvenstvu. Med tekmo proti Švici, ki je odločala o uvrstitvi v polfinale, so ga fotografi ujeli med vnetim navijanjem in proslavljanjem zmage. Njegova čustvena vpletenost in veselje ob zmagi sta jasno pokazala, kako ponosen Anglež je, zlasti ko gre za nogomet.

Princ William je na tribunah strastno navijal, ko je angleška reprezentanca, pod vodstvom Garetha Southgata, premagala Švico. Ob zadetku Bukaya Sake, ki je Angležem vrnil upanje, je skakal od veselja. Končni udarec je prišel z enajstmetrovko Trenta Alexandra-Arnolda, ki je zapečatil zmago. Williamovo navdušenje ni bilo skrito; veselje je delil z množico navijačev, s pestjo je zamahnil v zrak in se veselil skupaj s svojimi sodržavljani.

Po koncu tekme je princ čestital igralcem in si vzel čas za sproščen klepet. Na tribunah se je družil s predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom, namestnikom generalnega sekretarja UEFA Giorgijem Marchettijem ter nekdanjim nogometašem Luisom Figom. To druženje kaže na njegovo vpetost v nogometno skupnost in podporo športu na najvišji ravni.

Zadnjič so princa na nogometni tekmi opazili aprila, ko je s svojim najstarejšim sinom Georgeom spremljal tekmo kluba Aston Villa. Oče in sin sta si obračun Konferenčne lige ogledala iz VIP lože, le tri tedne po tem, ko je princesa Catherine svetu sporočila, da se bori z rakom. Kljub težkim časom sta William in George očitno uživala v tekmi, na kateri je zmagal njun priljubljeni angleški klub. Oba sta bila odeta v formalna oblačila, desetletni George pa je okoli vratu ponosno nosil šal Aston Ville, kar je še dodatno poudarilo njuno pripadnost klubu.

William je že večkrat poudaril svojo podporo Aston Villi in pojasnil, da ga privlači zgodovina kluba ter dejstvo, da ni očiten favorit. “Aston Villa ima bogato zgodovino, in rad navijam za klub, ki me popelje na čustveno popotovanje,” je dejal princ. Njegova strast do nogometa in podpora svojemu klubu sta tako globoki, da ju prenaša tudi na svojega sina Georgea, kar kaže na družinsko tradicijo in ljubezen do športa.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj