Pestro dogajanje na košarkarski tržnici: Klay Thompson k Dallas Mavericks, rekordna pogodba za Jaysona Tatuma

0
153

V svetu košarke se v tem tednu odvijajo velike spremembe, ki močno vplivajo na prihodnjo sezono lige NBA. Eden od najodmevnejših prestopov je zagotovo dogovor med Dallas Mavericks in Klayem Thompsonom, dolgoletnim zvezdnikom Golden State Warriors.

Thompson, ki je v preteklosti tvoril nepremagljivo navezo s Stephom Curryjem, se je po poročanju ESPN odločil za nadaljevanje kariere v Dallasu. Kot del nove pogodbe bo 34-letni branilec v naslednjih treh sezonah zaslužil impresivnih 50 milijonov dolarjev oziroma 46,6 milijona evrov.

Thompson je v zadnjih trinajstih sezonah skupaj s Curryjem in Draymondom Greenom ključno pripomogel k štirim naslovom prvaka v ligi NBA (leta 2015, 2017, 2018 in 2022) z ekipo Golden State Warriors. Po koncu prejšnje sezone je postal prost igralec in se odločil, da bo svoje znanje in izkušnje prenesel v moštvo Dallasa, kjer že blesti slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić.

V istem tednu se odvijajo tudi intenzivna pogajanja med Boston Celtics in njihovim mladim zvezdnikom Jaysonom Tatumom. Kot poroča ESPN, sta ekipa in igralec tik pred podpisom najdonosnejše pogodbe v zgodovini Celtics. Predvideva se, da bo Tatum podpisal petletno pogodbo v vrednosti 314 milijonov dolarjev oziroma 292,8 milijona evrov, kar bi mu zagotovilo stabilnost in visoko motivacijo za nadaljnji razvoj svoje kariere v Bostonu.

Zgoraj omenjeni prestopi in pogodbe so le del živahnega poletnega dogajanja v ligi NBA, ki obljublja napetost in številne spremembe v tekmovalni strukturi za prihodnje sezone.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj