Nadaljevanje filma “Beetlejuice” bo odprlo letošnji mednarodni filmski festival v Benetkah

0
12

Letošnji mednarodni filmski festival v Benetkah se bo začel s spektakularno premiero nadaljevanja kultnega filma iz leta 1988, “Beetlejuice”, ki ga je režiral Tim Burton. Organizatorji festivala so sporočili, da bo v glavni vlogi ponovno zaigral Michael Keaton kot demon Beetlejuice, ki pustoši za sabo. Poleg Keatona bosta v nadaljevanju filma igrali tudi Catherine O’Hara in Winona Ryder, ki sta prav tako reprizirali svoje vloge.

V filmu se poleg že znanih igralcev pojavljajo tudi Justin Theroux, Monica Bellucci in Willem Dafoe, kar obljublja še večjo raznolikost in globino zgodbe. “Beetlejuice Beetlejuice je težko pričakovana vrnitev enega najbolj ikoničnih likov iz filmografije Tima Burtona,” je ob napovedi premiere povedal direktor beneškega festivala Alberto Barbera.

Tim Burton, ki velja za enega najzanimivejših avtorjev svojega časa, je nadaljevanje filma označil za presenetljiv rezultat ustvarjalne domišljije. Film bo na filmskem festivalu v Benetkah, ki bo potekal od 28. avgusta do 7. septembra, predstavljen izven tekmovalnega programa.

Nadaljevanje znanstvenofantastične komedije prihaja 36 let po prvem delu, ki je pomagal utrditi sloves Burtona kot mojstra edinstvenih in nenavadnih fantazijskih filmov, zaznamovanih z vizualnimi učinki in gotsko grozo. Med njegove najbolj znane filme spadajo tudi “Edward Škarjeroki” iz leta 1990, “Mora pred božičem” (1993) ter “Alica se vrne v čudežno deželo” z letnico 2010.

Spletno uredništvo
Vir naslovne slike: Kino check

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj