Marquezu po zadnjem pregledu zelena luč za intenzivnejše treninge

0
101

Vrnitev osemkratnega svetovnega prvaka Marca Marqueza je vsak dan bližje. Medtem ko točnega datuma pri ekipi Repsol Honda še niso razkrili, je zvezdnik razreda motoGP prejel dobre novice po zadnjem zdravniškem pregledu.

Marc Marquez je na zadnjem pregledu dobil zeleno luč za intenzivnejše treninge, saj naj bi opazili “zadovoljiv napredek” pri obnovi oziroma utrjevanju kostnega tkiva. To je bil tretji zdravniški pregled Marqueza po zadnjem operativnem posegu, potem ko so mu med zdravljenjem operirane desne nadlahtnice diagnosticirali psevdoartrozo.

Štirinajst tednov po operativnem posegu v Madridu, ki sta ga opravila dr. Samuel Antuna in Ignacio Roger de Ona, so iz ekipe Repsol Honda sporočili, da je “klinično in rentgensko” napredek “zadovoljiv”, Kataloncu pa naj bi omogočal tudi “intenzivnejši program treningov za moč in gibljivost” ob postopni “vrnitvi k tekmovanju na dirkah”.

“Osredotočenost. #rehabilitacija” se je navijačem sredi tedna na družbenih omrežjih oglasil Marquez:

Marquez po pričakovanjih ni bil pripravljen za uradna testiranja v Katarju, ki sicer še potekajo, so ga pa pri Hondi nedavno uvrstili na okvirni seznam potnikov za prvi dirki, ki ju bo dirkališče Losail gostilo na zaključku marca in na začetku aprila. Katalonski zvezdnik je po silnih težavah in kar treh operacijah poškodovane nadlahtnice, ki si jo je zlomil na uvodni dirki lanske sezone v Jerezu, dejal, da se bo tokrat vrnil le, če bo stoodstotno okreval.

‘Zelo sem srečen’
V petek opoldne je Marquez na družbenem omrežju Twitter objavil svežo fotografijo s kirurgoma in zapisal: “Zelo sem srečen in hvaležen celotni zdravniški ekipi pod vodstvom Samuela Antune in Ignacia Rogerja de One. Po zadnjem pregledu lahko povišamo intenzivnost rehabilitacije in se postopoma vrnemo na dirke!”

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj