“Đoković je prepričljivo najboljši”

0
148

Novak Đoković bo še izdatno popravil svoj rekord po številu tednov preživetih na prvem mestu lestvice ATP, v letošnji sezoni pa bi lahko osvojil še dva grand slama, meni nekdanji španski tenisač Alex Corretja.

Novak Đoković je v ponedeljek izpolnil enega od dveh svojih najpomembnejših ciljev – postal je absolutni rekorder po številu tedno preživetih na prvem mestu lestvice ATP.

Pred njim je še borba za rekord po številu osvojenih turnrijev za grand slam. Srb ima v svoji zbirki 18 zmag, Roger Federer in Rafael Nadal pa 20.

Moram povedati, da je povsem noro to, kar je naredil Novak. Da je toliko tedno preživel na prvem mestu, kaže, da je bil skozi leta konstantno dober. Dobra stvar je, da bo to številko zagotovo še povečal. Prav tako sem prepričan, da lahko letos osvoji še enega ali dva turnirja za grand slam, ker igra zelo dobro,” meni Alex Corretja.

Španec je pojasnil, zakaj je Đoković tako dominanten. “Želim povedati, da je po mojem mnenju proti njemu najtežje igrati, ker nima slabosti. Tako težko je, ker dobro servira, dobro vrača udarce, backhend je neverjeten, forheand odličen. Zelo dobro se giblje, dobro se brani, napada, ima veliko možnosti. Najboljši je v trenutku, ko imajo vsi podoben stil igre. Prepričljivo najboljši. Zaradi tega dominira. Njegovi nasprotniki mu težko naredijo škodo na taktičnem delu.”

Đoković naj bi se po zmagi na OP Avstralije na igrišče vrnil na mastersu v Miamiju.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj