Matteo Salvini Bi Skupaj S Poljaki In Madžari Oblikoval Novo Parlamentarno Skupino V Evropskem Parlamentu

0
113
Madžarski premier Viktor Orban in italijanski državnik Matteo Salvini. (Foto: epa)

Vidnejši italijanski državnik Matteo Salvini namerava ustanoviti novo parlamentarno skupino znotraj Evropskega parlamenta.

 

Ob tem svojo podporo išče pri glavnih konservativnih strankah na Poljskem in Madžarskem, da bi tako okrepil svoje politične moči. 

Italijanski državnik Matteo Salvini je za javnost sporočil, da si prizadeva ustanoviti novo evropsko politično skupino, v sodelovanju s poljskimi in madžarskimi kolegi. Nekdanji italijanski notranji minister je seveda namigoval na poljsko vladajočo stranko Zakon in pravičnost (PiS) in madžarski Fidesz premierja Viktorja Orbana. Poljska vladajoča stranka je v Evropskem parlamentu zaenkrat članica Skupine evropskih konservativcev in reformistov (ECR), poroča Remix News.

 

Znano pa je, da so pretekli teden, predstavniki madžarskega Fidesza zapustili Evropsko ljudsko stranko (EPP), ob čemer so se pojavile različne domneve, kakšna bo prihodnja pot madžarske stranke. Govorice, da namerava Salvinijeva Liga zapustiti sedanjo politično frakcijo Identiteta in demokracija (ID), se pojavljajo že tedne dolgo.

Že omenjena politična skupina med drugim vključuje Alternativo za Nemčijo (AfD), Avstrijske svobodnjake (FPÖ), flamsko domoljubno stranko Vlaams Belang in francosko domoljubno stranko Rassemblement National, po slovensko imenovana Nacionalni zbor. Ob tem je Salvini nedvoumno sporočil, da možnost pridružitve k EPP, ne obstaja, saj obstaja potreba po nečem novem.

Salvinijev namen je okrepiti obrambo evropskih krščanskih korenin, državnih meja in identitete

Ob tem so v Ligi poudarili, da med njimi in Fideszom že leta poteka stalni dialog, odnosi med Salvinijem in Orbanom pa so odlični. Skupaj so pripravljeni delati na obrambi evropskih krščanskih korenin, državnih meja in identitete. Njihov cilje je zgraditi skupno programsko platformo, da bi tako ustvarili alternativo EPP, ki se je politično nagnila na levo. 

salvini soros 

Finančni špekulant George Soros in italijanski državnik Matteo Salvini (foto: EPA)

Zaradi ostrega nasprotovanja ilegalnim migracijam pa si je Salvinija za svojo tarčo v preteklosti že izbral finančni špekulant George Soros, saj so napadi na Madžarsko in njenega premiera Orbana postali passé. Soros je Salviniju ob tem očital, da namerava Italijo popeljati iz Evropske unije in evroobmočja.”Biti napaden s strani “”gospoda” Sorosa, brezvestnega špekulanta in sovražnika Italije, podpornika ilegalnega priseljevanja in finančnega podpornika ultralevičarskih NVO, je zame čast in priznanje!” se je na Sorosove komentarje odzval Salvini.

Domen Mezeg

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj