Lamine Yamal: 16-letni fenomen, ki podira rekorde in pobira milijone

0
96

Lamine Yamal, 16-letni španski čudežni deček, je že v rosnih letih postal pravi fenomen na nogometnih igriščih. Ta nadarjeni krilni igralec, ki prihaja iz Katalonije, je s svojo izjemno igro in zmožnostmi zasenčil mnoge svoje starejše kolege. Igra pod številko #27 za prestižni klub La Liga, FC Barcelona, kjer je njegov talent hitro pritegnil pozornost tako navijačev kot strokovnjakov.

Na prvi polfinalni tekmi evropskega prvenstva je Lamine Yamal postavil nov mejnik v zgodovini tega športa. V 21. minuti tekme je z mojstrskim strelom premagal vratarja francoske reprezentance Mikea Magnana. S tem izjemnim dosežkom je postal najmlajši strelec v zgodovini evropskih prvenstev, kar je le še en dokaz njegove izjemne nadarjenosti in potenciala.

Lamine Yamal ima z Barcelono sklenjeno pogodbo do 30. junija 2026, po kateri bo v tem obdobju zaslužil skupno 3.340.000 € bruto. Za sezono 2024–2025 bo prejel osnovno plačo v višini 1.670.000 € bruto, k temu pa se bodo dodali še različni bonusi, ki znašajo 420.000 €.

Ko se vse skupaj preračuna, mladi nogometaš tedensko zasluži vrtoglavih 32.115 €, z vključenimi bonusi pa kar 40.192 €. Takšen zaslužek za 16-letnika je vsekakor impresiven in odraža vrednost, ki jo Lamine Yamal prinaša svoji ekipi.

Pred Lamine Yamalom je nedvomno svetla prihodnost. Njegova dosedanja dosežka in izjemne veščine kažejo, da bi lahko postal eden najboljših nogometašev svoje generacije. Barcelona, kot tudi številni nogometni navdušenci po vsem svetu, z nestrpnostjo pričakujejo nadaljnje podvige tega izjemnega talenta.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj