Rossi po opaznih izboljšavah: Spet se počutim kot pravi dirkač

0
111

Pretekli konec tedna je bila za Valentinom Rossijem težka uvodna preizkušnja z novo ekipo Petronas Yamaha. V svojem tretjem poskusu na testiranjih v Katarju je po sprva skromnih časih končno zadovoljen z napredkom, ki ga je dosegel. Devetkratni svetovni motociklistični prvak je v drugem delu testiranj vendarle prikazal nekoliko boljšo držo in konstantnost.

Valentino Rossi je ob zaključku včerajšnjega dne dejal: “Počutim se kot pravi voznik!” Po začetnih težavah, ki jih je imel na prvih dneh testiranja, ter številnih nevšečnostih z novim motociklom se je tokrat precej bolje izkazal. “Danes je zame lepši dan, čas kroga sem izboljšal za več kot sekundo, boljši imam tudi občutek na motociklu,” je še dodal Rossi

Treba je poudariti, da dirkaški doktor še vedno zaostaja več kot sekundo za Fabiem Quartararojem in Maverickom Vinalesom iz tovarniške ekipe Yamaha. Približal pa se je svojemu kolegu pri poltovarniški ekipi Petronas Yamaha Francu Morbidelliju. Rossi izboljšanje časa pripisuje sodelovanju celotne ekipe. “Nisem še v zmagovalnem tempu, sem mu pa precej bliže,” je dejal. “Zadeve se izboljšujejo, poskusili smo nove stvari tudi z aerodinamiko (nova krilca, op. p.), novo podvozje je boljše, pomagalo mi je izboljšati ritem,” je še dodal.

“Izboljšali smo hitrost, čeprav je Ducati še vedno hitrejši (10 km/h v povprečju. op. p.), pa je vseeno viden napredek.” Oprijem pnevmatik je bilo področje, potrebno izboljšav že v sezoni 2019, in tudi tokrat so se pojavile te težave. “Tokrat je videti, da so bile gume boljše,” je zadeve komentiral Rossi.

Za Valentinom Rossijem je torej pozitiven dan, motivacija se izboljšuje, tudi fizično se počuti bolje. Kot je poudaril, najti pravo motivacijo ter pravo koncentracijo skozi celoten dan testiranj le ni tako enostavno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj