Zgodovina v NBA: LeBron James in sin Bronny James bosta skupaj igrala za Los Angeles Lakers!

0
24

Končan je letošnji nabor NBA, najmočnejše košarkarske lige na svetu. Čeprav je bil že drugo leto zapored kot prvi izbran francoski košarkar, je največ pozornosti požel nabor ekipe Los Angeles Lakers, ki so v drugem krogu izbrali 19-letnega sina slavnega LeBrona Jamesa, Bronnyja Jamesa.

17-kratni prvaki lige NBA so s 55. izborom zapisali zgodovino, saj bo prvič v zgodovini lige NBA v njej zaigral oče in sin. In to celo hkrati, saj sta soigralca postala eden največjih zvezdnikov lige LeBron James in njegov sin Bronny James.

“Ko pomislim na Los Angeles Lakers, pomislim na franšizo, ki piše zgodovino košarke. V zgodovini lige NBA si oče in sin še nikoli nista delila slačilnice, kar se bo sedaj končno zgodilo,” je na novinarski konferenci v Los Angelesu dejal generalni direktor Lakersov Rob Pelinka. O mlademu branilcu je dodal: “Bronny je v prvi vrsti oseba z dobrim značajem, je mladenič, ki trdo dela. To so lastnosti, ki jih iščemo pri naboru igralcev in dopolnjevanju našega razvojnega jedra. Ni nekdo, ki bi izbral bližnjico ali pričakoval, da bo upravičen do košarkarskih priložnosti zaradi priimka. Za vse, kar je dobil, si je prizadeval sam, vključno z današnjim izborom na 55. mestu.”

“Zapuščina!” je kratko in jedrnato pospremil sliko s sinom izpred nekaj let 39-letni zvezdnik Lakersov, ki ni skrival želje, da bi nekoč pod okriljem lige NBA zaigral s svojim sinom.

Prvi izbor letošnjega nabora lige NBA je po Victorju Wembanyami postal drugi zaporedni Francoz, Zaccharie Risacher, ki ga je izbrala ekipa Atlanta Hawks. Drugi izbor je bil prav tako francoski košarkar, Alexandre Sarr, ki ga je izbrala ekipa Washington Wizards, tretji na naboru pa je bil Američan Reed Sheppard, ki ga je izbralo moštvo Houston Rockets.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj