Zaseženih 131 milijonov evrov in 18 aretiranih v obsežni italijanski operaciji proti mafiji

0
24

V nedavni operaciji italijanske policije proti organiziranemu kriminalu je bil zasežen rekorden znesek 131 milijonov evrov in aretiranih 18 osumljencev. Akcija je bila usmerjena proti mafijskim združbam ‘Ndrangheta in Camorra, ki sta v središču svojega nezakonitega delovanja imeli Rim. Glavni poudarek preiskave je bil na razkritju omrežja za pranje denarja, ki je delovalo po vsej Italiji, povezujoč se s številnimi drugimi kriminalnimi aktivnostmi.

Več kot 500 policistov je sodelovalo v obsežni operaciji, ki je zajela ne le Rim, temveč tudi več drugih mest po Italiji. Preiskava je privedla do uvedbe postopkov proti več kot 50 posameznikom, obtoženim za pranje denarja, oderuštvo in izsiljevanje.

Mafijske organizacije ‘Ndrangheta iz Kalabrije, Camorra iz Neaplja ter Cosa Nostra iz Sicilije že desetletja predstavljajo ključne igralce v italijanskem podzemlju. Njihov vpliv sega preko meja Italije, saj delujejo tudi v drugih državah.

V zadnjem času je ‘Ndrangheta postala vodilna v evropski trgovini s kokainom, prekašajoč ostale konkurente. Njeni letni prihodki presegajo 50 milijard evrov.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj