Zanzibarjev stolp iz domin: Nova ikona Afrika

0
91

Tanzanija razkriva ambiciozne načrte za gradnjo druge najvišje stavbe v Afriki, imenovane Zanzibar Domino Tower, na avtonomnem arhipelagu Zanzibar. Stavba, ki bo imela 70 nadstropij, je zasnovana kot spirala in je namenjena obnovi turističnega sektorja po uničujočem učinku pandemije COVID-19 na lokalno gospodarstvo.

Projekt, ki ga bo oblikovala mednarodno priznana arhitekturna in oblikovalska družba xCassia iz New Yorka in Dubaja v sodelovanju s Tanzanijsko skupino AICL ter britanskim Crowland Management Ltd iz Edinburgha, bo obsegal impresivnih 370.000 kvadratnih metrov. Zanzibar Domino Commercial Tower naj bi postala druga najvišja stavba na celini Afrike ter največji hotel v Vzhodni in Srednji Afriki.

Stavba bo sestavljena iz 360 ‘domin’, ki se bodo vzpenjale proti opazovalni ploščadi na vrhu. Emmanuel Umoh, izvršni direktor Crowland Management Ltd, je izrazil prepričanje, da bo stolp postal ikonična značilnost, ki bo spodbujala turizem, kulturo in ponujala številne poslovne priložnosti. “Zanzibar Domino je edinstven projekt, ki se popolnoma sklada z našo investicijsko filozofijo, saj investitorjem zagotavlja izjemne donose preko strateških socio-ekonomskih projektov,” je poudaril.

Celotno območje, ki bo zajemalo 20 hektarov in se raztezalo na 4 km, bo vključevalo raznovrstne programe, kot so prosti čas, zabava, trgovina in stanovanja. Posebne značilnosti bodo vključevale otoški resort s golf igriščem ter poročno kapelo na zasebnem otoku. Stavba bo nudila 560 stanovanjskih enot ter hotelske in wellness objekte s prestižnimi 5 in 6 zvezdicami.

Projekt Zanzibar Domino je zamišljen kot simbolni turistični cilj, ki bo prispeval k lokalnemu razvoju, hkrati pa bo obiskovalcem ponudil izjemno izkušnjo v edinstvenem okolju arhipelaga Zanzibar. Gradnja se pričakuje, da bo spodbudila gospodarsko rast in okrepila privlačnost destinacije za mednarodne in lokalne obiskovalce.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj