Veličasten preobrat ACH-ja za tretjo tekmo

0
142

Merkur Maribor bo moral na ime nasprotnika v velikem finalu Sportklub prve odbojkarske lige počakati do ponedeljka, saj je ACH na drugi polfinalni tekmi proti Calcitu uspel nadoknaditi zaostanek z 0:2 v nizih in izsilil tretjo tekmo.

Odbojkarji Calcit Volleyja so v drugi polfinalni tekmi končnice Sportklub prve odbojkarske lige v ljubljanski dvorani Tivoli proti ACH Volley izgubili z 2:3 (15, 22, -18, -10). Tretja, odločilna tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 20:30 z neposrednim prenosom na SK 1, prav tako v dvorani Tivoli. V finale se je po nocojšnji drugi zmagi nad Salonitom že uvrstil Merkur Maribor.

V sredo, na prvi polfinalni tekmi v Kamniku, so odbojkarji Calcit Volleyja brez večjih težav premagali ljubljanske odbojkarje, ki so v njej naredili 30 lastnih napak. Tudi v nocojšnjem prvem nizu so imeli Ljubljančani težave z lastnimi napakami, naredili so jih kar 14, toda v nadaljevanju so se, čeprav so izgubil tudi drugi niz, zbrali ter zaustavili napade Kamničanov, ki bodo na svojo priložnost za uvrstitev v finale končnice morali počakati do ponedeljka.

V prvi niz so nekoliko veliko bolj nervozno vstopili domači odbojkarji, ki so do kamniškega vodstva z 9:6 naredili kar sedem lastnih napak, od tega pet na svoj začetni udarec. Po lepi akciji Saše Štalekarja so gostje Ljubljančanom pobegnili za štiri točke (8:12), zato je domači trener Matija Pleško vzel prvi polminutni odmor. V še boljšem položaju so bili kamniški odbojkarji po bloku Štalekarja in vodstvu s 14:8. Jure Okroglič je branilce naslova približal na štiri točke zaostanka, toda po delnem izidu 3:0 je bilo že 19:12 za Calcit Volley. Niz je bil dokončno odločen po dveh odličnih servisih Jana Brulca, ko je Jan Klobučar po slabem sprejemu domače ekipe dosegel točko za neulovljivih kamniških 23:14. Z asom je Klobučar, nekdanji član ACH Volleyja, tudi zagotovil vodstvo svoji ekipi z 1:0 v nizih.

Tudi v drugi niz so bolje začeli Kamničani, ki so po dveh zaporednih blokih Dike Puriča, ki je z Ljubljančani osvojil šest naslovov državnih prvakov, pred letošnjo sezono pa je prestopil v Calcit Volley, povedli s 7:4. Pleško se je odločil za polminutni odmor, z dvema zaporednima asoma pa je Gregor Ropret domači ekipi zagotovil minimalno vodstvo (10:9). Do 14. točke sta bili ekipi izenačeni, po lastni kamniški napaki pa so prišli Ljubljančani do prvega vodstva z dvema točkama prednosti, a je bilo njihovo veselje kratkotrajno, kajti že na šestnajsti točki je sledilo novo izenačenje. Na 19. točki sta bili ekipi še zadnji skupaj, nato pa je zadevo v svoje roke vzel Gasparini, ki je s serijo odličnih servisov in dobrih napadov Kamničanom zagotovil kar šest zaključnih žog za vodstvo z 2:0. Tri so Ljubljančani ubranili, v četrti pa se je eden od njihovih igralcev “ujel” v mrežo.

V tretjem nizu so prvi do nekoliko bolj otipljive prednosti prišli domači odbojkarji, ki so po točki Božidarja Vučićevića povedli z 12:9, po nesporazumu v kamniških ekipi pa s 13:9. ACH Volley je vodil tudi še s 14:10, s tremi zaporednimi točkami na servis Milosza Hebde, zadnjo je dosegel Klobučar, pa so Kamničani zaostajali še še za eno. Toda po polminutnem odmoru je Matej Kök poskrbel za nekoliko mirnejše nadaljevanje ljubljanske ekipe (16:13), po uspešnem napadu Jana Pokeršnika in bloku Uroša Pavloviča pa je bilo že 22:16. Z blokom Vučićevića so tudi prišli do prvega osvojenega niza v letošnjem polfinalu končnice.

Tudi v četrtem nizu so prvi do treh točk prednosti prišli ljubljanski odbojkarji, ki so po napaki kamniških povedli s 6:3. Kamničani so se jim nekajkrat približali na točko zaostanka, zadnjič pri izidu 11:12, toda odlični Vučićević je poskrbel za plus štiri ACH Volleyja (16:12). Nalet domače ekipe je s polminutnim odmorom skušal zaustaviti Gregor Jerončič, toda tudi po njem njegovi varovanci niso prišli do svoje igre. Predvsem so bili premalo učinkoviti na svoj servis, ki jim nikakor ni stekel kot v prvih dveh nizih, prednost domače ekipe pa je na servis Gregorja Ropreta narasla že na osem točk (22:14). Niz se je končal z napako na servisu gostov.

V petem nizu so po točki Köka domači odbojkarji prvi prišli do dveh točk prednosti (6:4), tako da se je prvi za polminutni odmor moral odločiti kamniški trener Gregor Jerončič. Toda z dvema zaporednima asoma je Vučićević poskrbel za nove težave v kamniški ekipi, ki je na menjavo strani z zaostankom štirih točk. ACH Volley je povedel tudi z 11:6, kar je bila za tako izkušeno ekipo dovolj visoka prednost za mirno končnico. Kamničani so se jim sicer še približali na dve točki zaostanka (9:11), a je bil njihov zaostanek previsok, da bi prišli do preobrata. Tekma se je končala z novo lastno napako kamniške ekipe.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj