Madžarska “Tanja Fajon” ob prihodu na oblast grozi z revanšizmom najhujše vrste: Novinarjem javne televizije obljublja kazen, ki bo spominjala na ruandski genocid!

0
75

Se spomnite, kako se je cela progresivna EU zganila, ko madžarskemu Klub Radiu ni bila samodejno podaljšana licenca za uporabo radijske frekvence? Ves medijski mainstream je to označil za napad na “neodvisno novinarstvo” in medijsko svobodo.

No, zadnje dni se na madžarskem dogaja marsikaj, a o tem progresivni mediji (vključno s slovenskimi) ne poročajo.

Ágnes Vadai, podpredsednica Demokratične koalicije (skupina S&D) in “ugleden” obraz madžarske Združene opozicije, na Facebooku novinarje madžarske javne televizije ni primerjala le z nemškimi nacisti in severnokorejskimi komunisti, ampak jim je, ko pridejo oni na oblast, zagrozila s kaznijo, ki bo spominjala na genocid v Ruandi, poroča madžarski Center za temeljne pravice.

Opozicija napoveduje revanšizem najhujše vrste
Pred dnevi je András Fekete-Győr, predsednik Momentuma (Renew Europe), konservativnim novinarjem sporočil, da jim bo prepovedal opravljanje poklica, ko Fidesz spravijo z oblasti. “Takšna grožnja je resnično obžalovanja vredna in v evropski demokraciji popolnoma nesprejemljiva,” so grožnjo komentirali na konservativni strani.

Za nameček pa je levičarski župan okrožja Erzsébetváros v Budimpešti Péter Neidermüller (S&D) ukinil televizijski kanal tamkajšnje židovske skupnosti, poroča madžarski Center za temeljne pravice. Péter Neidermüller je bil med leti 2014 in 2019 tudi poslanec Evropskega parlamenta.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj