Usodno srečanje: Slovenski košarkarji na robu Olimpijskih sanj

0
100

Slovenska košarkarska reprezentanca se danes sooča s ključno tekmo proti Novi Zelandiji na kvalifikacijskem turnirju v Pireju. Za ohranitev upanja na olimpijske igre morajo slovenski košarkarji zmagati z desetimi točkami ali več. Tekma se bo začela ob 16.30, vznemirjenje in pričakovanja pa so visoka.

Slovenija je kvalifikacijski turnir v Grčiji začela z nepričakovanim porazom proti Hrvaški, kar je močno otežilo njihovo pot do olimpijskih iger. V tem turnirju le končni zmagovalec dobi vozovnico za Pariz. Hrvaška je dominirala na igrišču in si nabrala celo 29 točk prednosti, kar je Slovenijo postavilo v zelo neugoden položaj. Dodaten udarec je prišel s sredino nepričakovano zmago Nove Zelandije proti Hrvaški, kar je še dodatno zapletlo situacijo.

Zmaga z desetimi točkami bi Sloveniji prinesla drugo mesto v skupini, kar bi verjetno pomenilo polfinalno tekmo proti Grčiji. Če bi Slovenija uspela zmagati z vsaj 29 točkami, bi celo zasedla prvo mesto v skupini. Vsak manjši dosežek pa bi pomenil, da se Luka Dončić in njegovi soigralci vrnejo domov brez vozovnice za olimpijske igre.

Slovenski košarkarji so po prvem porazu enoglasno poudarili, da napak iz prve tekme ne bodo ponovili. Na prvi tekmi so bili nenatančni v napadu, nezbrani v obrambi in brez prave energije za preobrat. Po prvem porazu so se igralci in strokovni štab zavzeto pripravili na naslednjo tekmo, saj vedo, da je vsaka napaka lahko usodna.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj