Slovenski nogometaši pospravili več kot 12 milijonov evrov na Euro 2024

0
145

Na letošnjem evropskem prvenstvu so naši nogometaši dosegli izjemen uspeh, ki jim je prinesel veliko denarno nagrado. Skupni sklad nagrad, ki ga je UEFA namenila za Euro 2024, znaša 331 milijonov evrov. Slovenska nogometna reprezentanca je prejela svoj del tega obsežnega sklada.

Vsem 24 reprezentancam je UEFA ob uvrstitvi na prvenstvo izplačala po 9,25 milijona evrov. Za zmago v posamezni tekmi so bile nagrade visoke: milijon evrov za zmago in pol milijona za remi v skupinskem delu. Napredovanje v osmino finala je prineslo 1,5 milijona evrov, medtem ko je uvrstitev v četrtfinale povečala zaslužek na 2,5 milijona evrov. Ekipam, ki se uvrstijo v polfinale, je pripadlo po 4 milijone evrov. Poraženec finala je prejel nagrado v višini petih milijonov evrov, zmagovalca pa čaka nagrada v vrednosti osem milijonov evrov.

Slovenska reprezentanca je s svojimi dosežki na prvenstvu, vključno z uvrstitvijo v četrtfinale, zaslužila več kot 12 milijonov evrov. Po informacijah iz nogometne zveze se bo del tega zneska uporabil za kritje stroškov, kot so bivanje, transferji in drugi administrativni izdatki, ki so znašali približno dva milijona evrov.

Preostanek zneska se bo razdelil med nogometno zvezo Slovenije in nogometaše. Nagrade za strokovni štab, vključno s trenerjem Matjažem Kekom, bodo izplačane iz deleža NZS.

Razdelitev preostanka nagrade med igralce še ni javno znana. Če bi jo razdelili enakomerno med vse igralce, bi vsak od njih prejel približno 200 tisoč evrov, pri čemer pa je potrebno upoštevati tudi davčne obveznosti.

Spletno uredništvo
Vir slik: NZS

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj