URADNO – Simon Rožman prevzel Maribor

0
113

NK Maribor je v soboto predstavil novega trenerja. Na vročo klop prihaja Simon Rožman, ki je podpisal pogodbo do 2024.

NK Maribor ima novega trenerja. Športni direktor Marko Šuler se je uspel dogovoriti z nekdanjim trenerjem Celja, Domžal in Rijeke, Simonom Rožmanom, ki bo v štajerski prestolnici s svojim strokovnim kadrom deloval do leta 2024.

Najprej seveda zahvala klubu za zaupanje. Zaenkrat sem od vseh v klubu dobil lepo dobrodošlico. To mi veliko pomeni. Športni direktor mi je predstavil projekt, način funkcioniranja kluba in pa kakšne so želje. Vzel sem si dan oziroma dva za razmislek, želel sem priti v klub pripravljen. Vem, kam sem prišel. V top organiziran klub, ki je prepoznaven v regiji. Ima jasne in vedno visoke cilje, to sovpada z mojo mentaliteto. Vedno kvaliteten kader, bogata zgodovina. Maribor je v času moje trenerske kariere naredil nadpovprečne rezultate. Izjemni uspehi mojih predhodnikov, v zadnjem letu sicer ni šlo vse po načrtih, to pa nam daje dodaten zagon, da nadaljujemo v smeri,” je ob predstavitvi povedal Simon Rožman.

37-letnik je v svoji trenerski karieri osvojil pokalna naslova z Domžalami in Rijeko, v svoji karieri pa je vselej navduševal z modernim pristopom k nogometu. Maribor bo do konca te sezone v borbi za naslov v PLTS, kjer je trenutno s točko zaostanka in tekmo več na drugem mestu. Prvo mesto drži Olimpija.

“Kako do uspeha? Maribor je vedno bil najboljši, ko si je to zaslužil s trdim in predanim delom. Predvsem pa takrat, ko je v Mariboru vladala kolektivna energija v celotnem klubu in tudi v samem mestu. Z delom in predanostjo lahko mi vse željene cilje dosežemo. Vem, da ne bo lahko, ne delamo si utvar. Pred nami je devet finalnih tekem v ligi, kratkoročni cilj je jasen. S strokovno ekipo smo pripravili program, da ekipo spravimo na najvišji možen nivo. Na začetku ne želim alibijev, a potrebovali bomo čas, potrpežljivost. Navijačem pa obljubljam, da bomo dali vso znanje, energijo in tudi srce svojemu novemu klubu,” o kratkoročnih ciljih razmišlja Rožman.

Vloga Saše Gajserja v prihodnje še ni jasna
Po odhodu Maura Camoranesija je ekipo vodil dolgoletni pomočnik Saša Gajser, ki se s športnim direktorjem še ni dogovoril za funkcijo v prihodnje.

“Saša Gajser je bil med resnimi kandidati tudi za naprej. Težavo je predstavljala tudi licenca. Sva v pogovorih, rad bi videl njegovo stališče. Vemo, kaj je Mariboru dal, vrata so mu vedno odprta,” o Gajserju razmišlja Marko Šuler.

Z Rožmanom se v Maribor selita tudi njegova najpomembnejša sodelavca. Glavni pomočnik bo Aleš Kačičnik, analitik pa Alen Obrez. “Za vse preostalo se še dogovarjamo,” je o svoji strokovni ekipi povedal Rožman.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj