Trumpov boj za pravico se nadaljuje

0
126

Donald Trump je imel na Floridi prvi javni nastop po odhodu iz Bele hiše. Napovedal je, da se njegov boj nadaljuje. Kritičen je bil do Bidna in opozoril na nepravilnosti v času volitev. Verjame, da najboljši dnevi, njegovo gibanje in Ameriko še čakajo.

Na letošnjem zasedanju Konservativnega odbora za politično akcijo, ki je potekalo v Orlandu na Floridi, je imel Donald Trump prvi nastop, odkar je zapustil Belo hišo. Konferenca Konservativnega odbora za politično akcijo (CPAC) je bila prvič organizirana leta 1974 in poteka vsako leto. Organizira jo Ameriška konservativna zveza. Vsako leto kot govorci gostujejo vidne konservativne osebnosti iz ZDA pa tudi iz drugih držav. Tokrat je Trump pripravil udaren govor, v katerem je ob vzklikih množice napovedal, da se njegov boj šele dobro začenja in da bodo na koncu zmagali.

Zgodovinski boj za ameriško identiteto
Trump se še ne namerava vdati, prav tako pa je namignil, da bo morda znova kandidiral na predsedniških volitvah 2024. “Z vašo pomočjo bomo znova zavzeli Belo hišo in senat. Takrat pa se bo republikanski predsednik znova zmagoslavno vrnil v Belo hišo! Le kdo bo to, se sprašujem, le kdo.” Trump je govoril pred svojimi podporniki in ameriškimi konservativci, ki jih je opisal kot najbolj delavne ljudi v Ameriki in kot velike ameriške domoljube. Že v uvodnih minutah govora je 45. predsednik ZDA napovedal, da bo njegovo gibanje, ne glede na interese Washingtona in tiste, ki želijo zaradi teh interesov njega in njegove podpornike utišati, na koncu zmagoslavno. Ob tem je opozoril, da ta čas poteka zgodovinski boj za prihodnost Amerike, za njeno kulturo, ustanove, meje in za njene najpomembnejše vrednote. “Sama ameriška identiteta je v nevarnosti, danes bolj kot kadarkoli,” je ob tem naglasil.

Vendar pa je kljub svojim spodbudnim trditvam, da so bila zadnja štiri leta šele začetek, poudaril, da zgodovinski boj za dušo in srce Združenih držav Amerike ne bo lahek. “Pogumni republikanci, ki so danes tu, bodo v središču boja proti radikalnim demokratom, lažnim medijem in strupeni kulturi odpovedovanja.” Prav tako je zavrnil govorice o ustanavljanju nove stranke in rekel, da že imajo Republikansko stranko, ki se bo združila in s tem postala močnejša kot kadarkoli.

Trump kritičen do Bidnove levičarske administracije
Rešili in utrdili bomo Ameriko. Borili se bomo proti pohodu radikalizma in socializma, ki vodita v komunizem,” je napovedal Trump, ob tem pa ni ostal dolžan niti zdajšnjemu predsedniku Joeju Bidnu. “Vedeli smo, da bo Bidnova administracija slaba, vendar pa si nismo niti predstavljali, da bo tako slaba in da bo tako močno usmerjena v levo.” Dodal je da je bil prvi mesec Bidnovega predsedovanja najbolj katastrofalen mesec kateregakoli predsednika v sodobni zgodovini. Znova je govoril tudi o ukradenih volitvah in zatrdil, da so demokrati izkoristili COVID-19, da bi lahko ukradli volitve. “Kitajski virus so uporabili kot izgovor za spremembo pravil volitev,” je rekel Trump in opozoril, da so volitve brez identifikacije na kraju samem nezakonite. V svojem govoru je prav tako poudaril, da je treba ustvariti volilni sistem, ki bo točen in pravilen. Bil pa je zelo oster tudi do politike odprtih mej in nove migracijske zakonodaje, ki jo hoče sprejeti zdajšnja administracija. Po njegovem mnenju gre za zakonodajo v prid globalistom in velikim korporacijam. Trump meni, da je trenutna administracija zaradi ekstremizma in korupcije od znotraj popolnoma nesposobna, hkrati pa je opozoril, da hoče Biden spremeniti zakonodajo in ukiniti drugi amandma ustave, ki zagotavlja pravico do nošenja orožja. Predvsem pa je bil kritičen do politično korektne indoktrinacije, ki jo Biden uvaja za vsako izobraževanje vladnih uslužbencev.

V svojem govoru se je Donald Trump dotaknil še mnogih drugih tem, od svojega občinstva in podpornikov pa se je poslovil v pozitivnem duhu: “Prepričan sem, da so za naše gibanje, našo stranko in našo domovino najsvetlejši dnevi še pred nami.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj