Slovenija v osmini finala Evropskega prvenstva proti Portugalski

0
95

Po zmagi Turčije nad Češko z 2:1 in senzacionalnem uspehu Gruzije proti Portugalski (2:0) v skupini F evropskega prvenstva v Nemčiji je postalo jasno, da se bodo slovenski nogometaši 1. julija v osmini finala v Frankfurtu pomerili s Cristianom Ronaldom in njegovo ekipo. Pred zadnjima tekmama skupinskega dela v skupini F je bilo jasno, da bodo varovanci selektorja Matjaža Keka za nasprotnika dobili bodisi Romunijo kot zmagovalko skupine E ali Portugalsko kot najboljšo v skupini F.

Večerni dvoboji so določili, da bo Slovenija še drugič letos igrala proti Portugalski. Na prijateljski tekmi 26. marca je Slovenija v Stožicah zmagala z 2:0, tokrat pa bo imela tekma večji tekmovalni pomen. Portugalci so v zadnji tekmi skupinskega dela presenetljivo izgubili proti Gruziji (0:2), ki se je s tretjega mesta prav tako uvrstila v izločilne boje. Turčija je premagala Češko z 2:1 in si zagotovila drugo mesto v skupini F.

Preostali pari osmine finala so: Španija – Gruzija, Nemčija – Danska, Francija – Belgija, Romunija – Nizozemska, Avstrija – Turčija, Anglija – Slovaška ter Švica – Italija. Na evropskem prvenstvu bosta zdaj dva prosta dneva pred prvimi tekmami osmine finala, ki bodo na sporedu od sobote do torka. Četrtfinalni boji bodo 5. in 6. julija, polfinale 9. ter 10. julija, finale pa bo v Berlinu 14. julija.

Navijači se bodo za vstopnice osmine finala lahko potegovali v petek okoli 10. ure, ko bodo na voljo dragoceni kosi papirja za zgodovinsko prvo tekmo Slovenije v izločilnih bojih velikih tekmovanj.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj