Prvi dvodelni finale MasterChef Slovenija: Luka Pangos premagal Klaro Šmigoc in osvojil 50.000 evrov!

0
23

V desetletni zgodovini priljubljene kuharske oddaje MasterChef Slovenija smo prvič doživeli dvodelni finale, kjer sta se za naziv MasterChef Slovenije ter nagrado v vrednosti 50.000 evrov pomerila Klara Šmigoc in Luka Pangos.

Luka Pangos, vedno optimističen in nasmejan Ljubljančan, se je v oddajo prijavil po tem, ko je pustil stresno službo v marketingu, da bi sledil svoji strasti – kuhanju. Na drugi strani je bila Klara Šmigoc, ponosna Štajerka, ki si je želela MasterChef pokal pripeljati na Štajersko.

V 49. epizodi MasterChef Slovenija sta se Luka in Klara borila za prestižni naziv in pokal. Klara je svoj vstop v finale opisala z besedami: “Mislim, da se ne da opisati teh občutkov. Res sem ful ponosna na sebe, da sem danes tukaj.” Podobno navdušen je bil tudi Luka: “Dejansko me do finalnega cilja ločijo trije krožniki… Neglede na to, kaj se zgodi, trenutno živim svoje sanje.”

Prvi finalni dan je bil izjemno napet. Luka je s svojimi izjemnimi predjedmi in glavnimi jedmi prevladoval ter osvojil 55 točk, medtem ko je Klara dosegla 48 točk. Tako je Luka vodil s sedmimi točkami prednosti.

V drugi finalni epizodi, kjer sta se tekmovalca pomerila v pripravi sladice, je Klara pokazala ves svoj slaščičarski talent in končala sladico kar 20 minut pred iztekom časa. Njena čudovita sladica je navdušila sodnike. Sodnik Karim Merdjadi je Klaro pohvalil z besedami: “Jaz mislim, da si v tem tekmovanju zrastla in si na pragu nečesa velikega.” Kljub temu je Luka s svojim znanjem premagal Klaro za tri točke in osvojil končno zmago.

Veselje ob zmagi je bilo ogromno, kar je Luka pokazal z delanjem angelčka v zlatih konfetih. “Dejansko sem zmagal 10. sezono MasterChef Slovenije in jaz kar ne morem verjeti, ampak hkrati pa vem, da si to zaslužim… To so moje sanje,” je dejal Luka. Oddajo MasterChef Slovenija 2024 je zaključil s čustvenimi besedami: “Hrana je užitek. Hrana združuje. V hrani je treba uživat, predvsem pa je treba hrano spoštovat.”

Sezona 2024 MasterChef Slovenija je postregla z nepozabnimi trenutki in dokazala, da slovenska kulinarika cveti s talenti, kot sta Luka in Klara. Čestitke Luki Pangosu za zasluženo zmago!

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj