Salvini po pogovoru s premierjem Janšo: “Upam, da se kmalu srečamo v živo”

0
63

Premier Janez Janša je v sredo govoril s predsednikom italijanske Lige, Matteom Salvinijem. Med drugim sta govorila o okrepitvi sodelovanja med državama, migracijah in boju proti covidu-19.

Salvinijeva Liga je iz vidika obravnave osrednjih medijev v rangu Orbanovega Fidesza, v kar se lahko prepričate tudi v tekstu STA, ki jih opisuje kot “skrajno desne”. Kot v primeru Orbana tudi v primeru Salvinija gre za normalnega demokrata, ki skrb za svojo državo postavi pred skrb za migrante iz Afrike. V sredo je govoril z našim premierjem, Janezom Janšo, in oba politika sta o srečanju spregovorila tudi na družabnih omrežjih.

Janša je sporočil, da sta govorila o čezmejnem sodelovanju, boju proti pandemiji, nezakonitih migracijah, konferenci o prihodnosti Evrope in aktualnem političnem stanju na celini. Salvini je na Twitterju zapisal, da sta imela prijazen pogovor med drugim o prihodnosti Evrope, gospodarskem zagonu in okrepitvi sodelovanja med državama tudi na področju nadziranja migracij. “Z upanjem, da se kmalu srečamo v živo,” je dodal

Salvinijeva Liga je ena od več strank, ki podpirajo vlado pod vodstvom Maria Draghija. V njej imajo tri ministre. Pred časom je javnost obvestil, da si prizadeva ustanoviti novo evropsko politično skupino, v sodelovanju s poljskimi in madžarskimi kolegi. Nekdanji italijanski notranji minister je seveda namigoval na poljsko vladajočo stranko Zakon in pravičnost (PiS) in madžarski Fidesz premierja Viktorja Orbana.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj