Del Bosque: Messi je najboljši igralec v zgodovini nogometa

0
79

Nekdanji trener Reala in španski selektor Vicente del Bosque je spregovoril o dosežkih Lionela Messija, formatu evropske Superlige, kot tudi o zadnjih dogodkih pri Barceloni.

Jaz imam še vedno občutek pripadnosti Realu, vendar ne morem druge kriviti, ker so spremenili klub. Pomembno je ostati profesionalec, braniti barve od nekoga, ostati vznemirjen in srečen zaradi tistega, kar počneš,” je začel Vicente del Bosque in se dotaknil Lionela Messija in morebitnega nadaljevanja kariere izven Barcelone: “Messi je pokazal, kar je naredil za klub in da je najboljši igralec v zgodovini nogometa. Za vse bi bilo idealno, da ostane v Barceloni, toda vsakdo lahko počne, kar želi.”

Bivši selektor Španije je zaželel veliko sreče novemu predsedniku Barcelone Joanu Laporti: “On je fin, vedno se je dobro znašel v španskem nogometu. Želim mu vse najboljše. Imam dobro sliko tudi o Bartomeuju. Do mene je bil vedno dober in tudi njemu želim vso srečo v nadaljevanju kariere.”

V zadnjem času je veliko govora tudi o nastanku nove evropske Superlige. Osnovni koncept vsaj za zdaj Del Bosqujeu ni najbolj všeč. “Neizbežno je, da se nogomet vse bolj socializira in da klubi igrajo domače tekmovanje. Nato obstajajo tudi evropska tekmovanja, za katera ne vem, ali bi jih bilo potrebno reformirati ali ne, to je vprašanje za Uefo. Koledar ne bi smel biti še bolj obremenjen. Dober je takšen kot je. Ne verjamem v Spuerligo, iz položaja igralcev, nikoli ne bi želel biti v tem zaradi denarja ali ker imam X let,” je pojasnil izkušeni strokovnjak.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj