CNN po odhodu Trumpa iz Bele hiše izgubil skoraj polovico gledalcev

0
101

Ameriška televizija CNN izgublja gledalce, odkar je nekdanji predsednik Trump odstopil s funkcije. Od januarja je, po kratkem porastu na dan volitev, izgubil približno polovico svojega občinstva v ključnih parametrih.

CNN je od 4. novembra, dneva po predsedniških volitvah, do dneva inavguracije 20. januarja, dnevno gledalo 2,5 milijona gledalcev, vendar so gledalci po nastopu predsednika Bidna pobegnili od levičarskega medijskega giganta, ki se je dolga leta predstavljal za lažnivo objektivnega. CNN je od 21. januarja do 15. marca v povprečju spremljalo le 1,6 milijona gledalcev.

Gledanost CNN je v najbolj gledanem času, od 20. do 23. ure, padla za 36 odstotkov, odkar je Biden prevzel funkcijo, potem ko se je navidezno povečala okrog dneva volitev. Zmanjšanje gledanosti CNN je bilo še bolj očitno pri ključnih demografskih kategorijah odraslih, starih od 25 do 54 let, in je v istem obdobju strmo padlo za 47 odstotkov.

Ted Koppel se je že leta 2018 posmehoval Brianu Stelterju iz CNN-a in medijskim strokovnjakom dejal, da bi “ocene CNN-a šle strmo navzdol brez Trumpa”. Stelter je v nestrinjanju zamahnil z glavo, a se je izkazalo, da je Koppel imel kar prav.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj