Resnica o ‘zasebnem’ otoku Obonjan

0
26

Majhen hrvaški otok Obonjan, ki se nahaja zahodno od otoka Zlarina v srednji Dalmaciji, se pogosto oglašuje kot “zaseben otok.” Podjetje, ki upravlja z otokom in ponuja turistične storitve, priznava, da je izraz “zaseben” del marketinške strategije za privabljanje turistov.

Podjetje je pojasnilo, da beseda “zaseben” ni mišljena dobesedno, temveč se uporablja za ustvarjanje občutka ekskluzivnosti in privlačnosti. Na spletni strani Obonjan Island Resort in na njihovi Facebook strani je otok predstavljen kot ekskluzivna destinacija.

Hrvaški portal je kontaktiral podjetje, da bi razjasnili, ali gre za napačno izbiro besed v oglaševalski kampanji. Podjetje je odgovorilo, da so se besedne izbire povsem zavedali in da so namenoma uporabili izraz “zaseben,” ker se tako bolje prodaja. Odgovorni za marketing so pojasnili, da otok ni v zasebni lasti, ampak je cilj izraza privabiti tuje goste, ki iščejo edinstveno turistično izkušnjo.

Podjetje Obonjan Riviera d.d., ki upravlja z otokom, ima koncesijsko pogodbo in poudarjajo, da so otoki javno dobro. V svojem odgovoru so še dodali, da želijo s tem marketinškim pristopom promovirati posebnosti ponudbe na Jadranu in prispevati k celotnemu turističnemu uspehu Hrvaške. Kot so dodatno pojasnili, je otok Obonjan uradno vpisan v kataster in je v lasti mesta Šibenik.

Spletno uredništvo

Vir naslovne slike: Obonjan island resort

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj