Črnogorska Copacabana, ki jo je pohvalil The New York Times

0
38

Vas preseneča, da je plažo pohvalil tudi svetovni medij The New York Times in jo uvrstil med najbolj priljubljene turistične destinacije leta 2010? “Ma nema Švajcarska ni Australija…” pravi znana črnogorska poletna glasbena uspešnica, kar bi lahko enako rekli za čudovito plažo na jugu Črne gore. Velika plaža, dolga kar 13 kilometrov, je ena najlepših in najdaljših peščenih plaž na Jadranu. Zaradi svoje priljubljenosti je prejela vzdevek Ulcinjska Copacabana. Nahaja se v Ulcinju, le pet kilometrov od mesta, kar omogoča enostaven dostop za vse, ki si želijo preživeti dan ob morju.

Velika plaža je izjemno prostorna, saj lahko sprejme kar 150.000 obiskovalcev, zato ni potrebe po zgodnjem prihodu za rezervacijo prostora. Posebnost te plaže je njen pesek, bogat z minerali, kateremu pripisujejo zdravilne lastnosti. Plaža je odprtega tipa, a za tiste, ki se želijo izogniti neposrednemu soncu, so na voljo veliki senčniki in borov gozdiček v ozadju plaže.

Aktivnosti na Veliki plaži so številne. Poleg kopanja in sončenja je zelo priljubljeno kajtanje, saj poleti pihajo prijetni vetrovi. Plaža ponuja tudi možnosti za potapljanje, odbojko, tenis in rokomet. Ljubitelji dolgega plavanja ali tisti, ki uživate v plitvinah, boste tu našli svoj kotiček.

Celotno območje je kot nalašč za poletne počitnice, saj se ob Veliki plaži nahaja še dvajset drugih plaž, kar omogoča veliko izbire. Ulcinj in Velika plaža se nahajata blizu sotočja reke Bojane v Jadransko morje. Reka Bojana tvori naravno mejo med Črno goro in Albanijo, kar ponuja še več možnosti za izlete. Deset kilometrov vzhodno je albanska meja, kjer lahko obiščete zaščiteno močvirnato pokrajino, medtem ko vas štirideset kilometrov severno pričakuje čudovito Skadarsko jezero. Na reki Bojani pa je tudi očarljiv otok Ada Bojana, ki je vreden obiska.

Spletno uredništvo

Vir naslovne slike: NajOdmor

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj