Preminil legendarni igralec Donald Sutherland

0
81

Kanadski igralec Donald Sutherland, znan po svoji vlogi v seriji filmov Igre lakote, je umrl v starosti 89 let. Novico o njegovi smrti je s težkim srcem sporočil njegov sin Kiefer Sutherland, prav tako igralec. Donald se je dolga leta boril z boleznijo, ki je na koncu terjala njegovo življenje.

Kiefer Sutherland je zapisal: “S težkim srcem vam sporočam, da je moj oče, Donald Sutherland, umrl. Osebno menim, da je bil eden najpomembnejših igralcev v zgodovini filma. Nikoli ga ni prestrašila vloga, dobra, slaba ali grda. Rad je imel to, kar je počel, in počel je, kar je imel rad, in nikoli si ne moremo želeti več kot to. Dobro preživeto življenje.”

Donald Sutherland je imel v več kot pol stoletja dolgi karieri priložnost zaigrati v skoraj 200 filmih in televizijskih serijah. Njegovo delo so spoštovali številni kolegi, ki so se mu poklonili ob njegovi smrti.

Igralec Rob Lowe, ki je poleg Sutherlanda igral v miniseriji Salem’s Lot, je svojega nekdanjega soigralca označil za “enega naših najboljših igralcev”. Na Twitterju je zapisal: “V čast mi je bilo delati z njim pred mnogimi leti in nikoli ne bom pozabil njegove karizme in sposobnosti.”

Cary Elwes, ki je z Donaldom Sutherlandom igral v televizijskem filmu Upor iz leta 2001, je dejal, da ga je novica o Sutherlandovi smrti “uničila”. V sporočilu na Instagramu je izrazil sožalje Kieferju: “Naša srca se trgajo zate. Tako sem hvaležen, da sem ga poznal in delal z njim. Pošiljamo ti našo ljubezen.”

Spletno uredništvo

Vir naslovne slike: Biography

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj