Piton pogoltnil 50-letno žensko

0
21

Iz majhne vasi Kalempang prihaja srhljiva zgodba, ki je pretresla tamkajšnje prebivalce. 50-letna Ferida, mati štirih otrok, je v četrtek zvečer izginila in se ni vrnila domov, kar je sprožilo obsežno iskalno akcijo. V petek zjutraj je njen mož našel njene osebne stvari, kar je še povečalo zaskrbljenost in sumničavost.

Vaščani so se nemudoma organizirali in začeli preiskovati okolico. Kmalu so opazili metrski piton, ki je imel nenavadno velik trebuh. Slutili so najhujše, zato so se odločili, da razrežejo želodec pitona. Kar so našli, jih je popolnoma pretreslo – znotraj plazilca je bilo Feridino truplo, popolnoma oblečeno in skoraj nedotaknjeno.

Takšni primeri so izjemno redki, vendar v zadnjih letih v Indoneziji ni osamljen primer, da bi ljudi napadli in pogoltnili pitoni. Ti incidenti kažejo na nevarnosti, ki jih predstavljajo ti ogromni plazilci v nekaterih delih države.

Lani je podobna tragedija prizadela prebivalce okrožja Tinanggea v jugovzhodnem Sulaveziju, ko so našli in ubili osemmetrskega pitona, ki je davil in jedel enega od kmetov. Leta 2018 pa so v mestu Muna na jugovzhodnem Sulaveziju odkrili truplo 54-letne ženske v sedemmetrskem pitonu.

Takšni incidenti so redki, vendar opozarjajo na nevarnosti, s katerimi se srečujejo prebivalci odročnih območij, kjer ti veliki plazilci živijo. Oblasti in prebivalci teh krajev se zavedajo tveganj in se trudijo po najboljših močeh zaščititi svoje skupnosti pred podobnimi tragedijami.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj