Misterij na Fudžiju: Neznana usoda treh plezalcev pretresa Japonsko

0
18

Na vrhu slavne japonske gore Fudži so v kraterju odkrili tri trupla, poroča japonska policija. Eno od trupel so že odnesli s pobočja. Policija še ni razkrila podrobnosti glede identitete oseb, vključno s spolom ali starostjo.

Trupla so bila najdena na razdalji nekaj metrov drug od drugega na nadmorski višini 3776 metrov, kar odpira vprašanje, ali so se žrtve povzpele na goro skupaj ali ločeno. Plezalna sezona na Fudžiju se začne 1. julija, dostop do vrha pa je možen iz dveh prefektur.

Japonski mediji so poročali, da so prvo truplo odpeljali na policijsko postajo po tem, ko so prejeli prijavo o pogrešanju 53-letnega moškega. Drugi medij je poročal, da gre za truplo 38-letnega japonskega plezalca.

Fudži že dolga leta velja za simbol Japonske, s svojimi strmimi pobočji in snežno kapo, ki se beli nad mirnimi jezeri in riževimi polji. Vsako leto se na goro povzpne približno 300.000 ljudi, ki si želijo ogledati sončni vzhod, kar je za mnoge duhovno doživetje.

V zadnjih letih so se pojavila vse glasnejša opozorila, da je gora preveč obiskana. Ena od bližnjih mestnih občin je letos na pločnik postavila črni zaslon, ki zakriva pogled na goro in omogoča turistom občudovanje lepot lokalnega okolja.

Spletno uredništvo

Vir naslovne slike: Lahkih nog naokrog

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj