Luka Dončić in Mavericks: Konec sanj v finalu NBA, prihodnost polna upanja!

0
135

Luka Dončić in Dallas Mavericks so po porazu na peti tekmi finala NBA proti Boston Celtics (106:88) končali sezono v ligi NBA. Dončić je na tekmi prispeval 28 točk, 12 skokov in pet podaj, vendar njegov impresiven nastop ni bil dovolj za preobrat po zaostanku 0:3 v zmagah proti najboljšemu moštvu sezone. Po tekmi je vidno utrujeni Dončić spregovoril o svojih občutkih in potencialnem nastopu v kvalifikacijah za olimpijske igre v Parizu.

“Žalosten sem, ker smo izgubili,” je Dončić kratko in jedrnato povzel svoja občutja po četrtem porazu proti Bostonu. Jasno je bilo, da se je Slovenec celotno končnico boril s številnimi poškodbami, vendar ni izpustil niti ene tekme v finalu. Po zadnji tekmi sezone ni želel govoriti o težavah, ki so ga spremljale v zadnjih dveh mesecih. “Ni pomembno, ali sem bil poškodovan. Vedno sem bil na voljo in vedno sem poskušal igrati, ampak nisem storil dovolj,” je pojasnil Ljubljančan.

Dallas Mavericks so v končnico vstopili kot peto moštvo na zahodu. Na dolgi poti do finala so premagali LA Clippers, Oklahoma City Thunder in Minnesota Timberwolves. Ključni napredek je moštvo doseglo februarja, ko je športni direktor Nico Harrison v ekipo pripeljal P.J. Washingtona in Daniela Gafforda. “Naredili smo nekaj odličnih potez. Skupaj smo pet mesecev. Ponosen sem na vsakega igralca, trenerje in vse ljudi v ozadju. Nismo zmagali v finalu, ampak sezona je bila hudičevo dobra. Ostati moramo skupaj. To, da imamo KAI-ja v našem moštvu, je neverjetno. Naslednjo sezono se bomo skupaj borili in verjeli,” je Dončić po bolečem porazu ostal pozitiven.

Sezona v ligi NBA je zaključena, a športno poletje, ki ga bodo najbolj zaznamovale olimpijske igre, se šele začenja. Medtem ko se njegovi reprezentančni soigralci pod taktirko selektorja Aleksandra Sekulića že pripravljajo na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre v Parizu, Dončić po porazu ni želel razkriti, če bo selektorju na voljo: “O tem, kaj sledi, ne želim govoriti. Moral bom sprejeti nekatere odločitve. Poskušal se bom malo bolj pozdraviti. Odločitev bom sporočil pojutrišnjem.”

Dončić in Dallas Mavericks so dokazali, da so izjemno močna ekipa, ki lahko doseže velike stvari. Kljub koncu sezone so zgradili trdne temelje za prihodnost. Navijači pa bodo z nestrpnostjo čakali na njegove prihodnje odločitve in nastope, tako v ligi NBA kot morebiti tudi na olimpijskih igrah.

Spletno uredništvo

Vir naslovne slike: Mavs.com

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj