Dramatična uvodna tekma za Mbappeja

0
169

Francoski nogometni as Kylian Mbappe se uvodne tekme Eura 2024 proti Avstriji (1:0) ne bo spominjal po zmagoslavju, temveč po številnih nevšečnostih, ki so ga doletele na igrišču. Čeprav je Francija slavila zmago, Mbappe ni prispeval zadetka, kar je za nogometaša njegovega kalibra redkost. Poleg tega ni bil med najvidnejšimi igralci na igrišču, kar prav tako ni pogosto, prejel je rumeni karton in zaradi poškodbe nosu bil prisiljen zapustiti igro tik pred koncem.

Do poškodbe je prišlo med skokom za žogo, ko je Mbappe z glavo zadel enega od avstrijskih igralcev. Francoski zvezdnik je okrvavljen obležal na travniku, zdravstveno osebje pa mu je nemudoma nudilo prvo pomoč. Po pregledu v bližnji bolnišnici so ugotovili, da ima zlomljen nos, ki so mu ga takoj naravnali.

Pri francoski nogometni zvezi so potrdili, da operacija ne bo potrebna, vendar bo Mbappe moral nositi zaščitno masko, če bo želel nadaljevati z igranjem. Trenutno še ni jasno, ali bo 25-letni napadalec madridskega Reala lahko nastopil na preostalih dveh tekmah skupinskega dela. Pariški L’Equipe poroča, da bodo o njegovi vključitvi v ekipo za nadaljnje tekme odločali glede na njegovo stanje in pripravljenost.

Kljub neprijetni poškodbi se je Mbappe že vrnil v bazni tabor francoske reprezentance, kjer so ga pričakali soigralci in trenerski štab. Francoski selektor in zdravstveno osebje se zavedajo, da bo zaščitna maska nekoliko ovirala njegovo igro, vendar upajo, da bo Mbappe lahko čim prej pomagal svoji ekipi.

Francoska ekipa bo v prihodnjih dneh še naprej spremljala stanje Mbappejevega okrevanja. Vsi se zavedajo, da je Mbappe eden ključnih igralcev, ki lahko prinese preobrat na igrišču, zato bodo storili vse, da bo lahko čim prej ponovno zaigral.

Kljub nevšečnostim in boleči poškodbi, Kylian Mbappe ostaja optimističen in odločen, da se vrne na igrišče. Francoski navijači upajo, da bo njihov zvezdnik kmalu spet v polni formi in bo lahko pomagal ekipi v boju za evropski naslov. Vse oči so uprte v njegovo okrevanje, saj je njegova prisotnost na igrišču ključnega pomena za francoske ambicije na Euru 2024.

Spletno uredništvo

Vir slike: X

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj