Kdo je v finalu Masterchefa?

0
20

V zadnji epizodi MasterChef smo spremljali napeto polfinale, v katerem so se pomerili trije tekmovalci: Klara Šmigoc, Luka Pangos in Jure Pavlič. V finale sta se uvrstila Luka in Klara, saj sta s svojimi jedmi navdušila sodnike, medtem ko je Jure zaključil svojo pot v MasterChefu. Napetost v slavni kuhinji se stopnjuje!

Klaro, Luko in Jureta je v polfinalu čakal zahtevni izziv, kjer so morali reinterpretirati zmagovalne jedi preteklih sezon priljubljenega kuharskega šova. Klara je izžrebala glazirano hobotnico Zale Pungersič, Jure lososov confit Sare Rutar, Luka pa srnin hrbet Bruna Šulmana.

V manj kot dveh urah so tekmovalci morali pripraviti tri krožnike za sodnike, pri čemer so morali uporabiti enake sestavine kot v originalnih zmagovalnih jedeh. Luka je s svojo jedjo, ki je vključevala srnin hrbet z luskami hruške, glazuro iz pese in vina, orehovim crumblom s kostanji, šalotkinim pirejem s česnom in divjačinsko omako s hruškami, osvojil mesto v finalu. Tam se bo pomeril s Klaro, ki je navdušila s kombinacijo račjih prsi s hobotnico, škampovo omako z račjo mastjo, ocvrto kroglico z nadevom iz hobotnice, polento, koriandrovim oljem in pomarančo. Jure pa ni uspel zadovoljiti sodnikov z lososovo rulado, nadevano s škampi in lososom, škampovim bisquom z zeliščnim oljem, koromačevo janeževo kremo, limonino granito in romanescom.

Ob prihodu v MasterChefovo kuhinjo je Klara dejala, da je bil to njen najlepši prihod doslej, saj se je zavedala, da spada med tri najboljše kuharje. Jure je ob prihodu občutil napetost, medtem ko je Luka priznal, da je bila letošnja sezona dolga in polna kuhanja. Vsi trije so izpostavili odlično medsebojno razumevanje in dejstvo, da si prav vsak zasluži biti v polfinalu.

Ko je Luka prejel sestavine za svojo jed, je bil zadovoljen, saj jih je dobro poznal. Spraševal se je, kaj mora storiti, da doseže dodatno kompleksnost jedi, potrebno za finale. “Nekje na polovici šova, ko sem dobil potrditev od sodnikov, da razumem okuse, kar mi je bila največja pohvala kot amaterskemu kuharju, sem si to štejem v veliko čast,” je zaupal Luka. Tudi Klara in Jure sta se lotila izziva premišljeno, z željo, da navdušita sodnike.

Vsem trem je uspelo pred sodnike postaviti dovršene krožnike. Klarina jed je sodnike navdušila z lepo postavitvijo, a ni dosegla pričakovane ravni okusov. Tudi Juretova jed je bila vizualno privlačna, vendar ni delovala kot celota, zlasti zaradi dodanega jabolka.

Luka je sodnike najprej razočaral z videzom jedi, kljub dodatnemu času, ki ga je imel. Vendar je z okusi prepričal Mojmirja Šiftarja, ki je priznal, da Luka razume kombinacije okusov in zna iz jedi izvleči najboljše komponente. Luka Jezeršek je pohvalil premišljenost postavitve krožnika, Karim Merdjadi pa je zaključil z besedami: “Vsaka komponenta v tvoji jedi je z namenom, pravilno dozirana in ima svojo vlogo, in tukaj ti moram reči hvala in čestitam.”

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj