Kaj je res vključeno v ceno hotela?

0
82

Ko načrtujete bivanje v hotelu, je ključno, da natančno preverite, katere storitve so vključene v ceno. Varovano parkirišče, internetna povezava v sobi, darila … Mnogo turistov doživi neprijetno presenečenje ob plačilu računa, saj so zneski lahko precej višji, kot so pričakovali. To se zgodi zato, ker nekatere storitve, za katere so mislili, da so brezplačne, dejansko niso. Zato je priporočljivo, da že vnaprej preverite, katere storitve so vključene v ceno in katere se plačujejo posebej.

Steklenička vina ali drugih pijač: pogosto se zgodi, da zaradi majhnosti darila predpostavimo, da gre za brezplačno gesto ob prihodu. Bodite pozorni tudi na sadje ali čokolado v sobi. Če je v košari ali na steklenici sporočilo z dobrodošlico, je verjetno brezplačno. Vendar, če je poleg seznam hotelskega bara in drugih pijač, se raje pozanimajte na recepciji, ali je darilo brezplačno.

Številni hoteli na svojih spletnih straneh oglašujejo varna parkirišča za goste. Pogosto pa ni jasno, ali je parkirišče brezplačno ali ne. Cena varovanega parkirišča je lahko precej visoka, zato je najbolje, da se predhodno pozanimate o tem.

Čeprav imajo številni hoteli ugodno hrano, so cene pijač pogosto zelo visoke. Bodite previdni pri naročanju pijače ob obrokih, saj se lahko zgodi, da bo pijača stala skoraj toliko kot glavna jed.

Sobna strežba je udobje, ki ga mnogi uživajo, vendar je pogosto draga. Če si lahko privoščite to udobje, je v redu. V nasprotnem primeru bodite previdni, saj vam lahko zaračunajo vsako dostavo posebej.

Vsi hoteli ponujajo Wi-Fi, vendar nekateri nudijo brezplačen dostop le v skupnih prostorih. Če želite internet tudi v sobi, boste morda morali doplačati.

Preverite pogoje odpovedi rezervacije. V primeru, da morate zaradi nepredvidenih okoliščin odpovedati potovanje, je pomembno vedeti, ali vam bo hotel povrnil stroške in koliko.

Številni hoteli omogočajo bivanje z ljubljenčki, vendar preverite cene in morebitne dodatne stroške, ki so lahko odvisni od velikosti vašega ljubljenčka. Nekateri hoteli zaračunajo tudi dodatno čiščenje.

Hoteli imajo določene ure za odjavo. Če zamudite, vam lahko zaračunajo celodnevno bivanje.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj