Cuban: Dončićev napredek je neverjeten!

0
93

Ob njegovem prihodu v ligo NBA so številni Američani dvomili v njegov potencial, slovenski zvezdnik Luka Dončić pa je vsem dvomljivcem hitro dokazal svoje nadpovprečne kvalitete.

Luka Dončić je v prvi sezoni prejel nagrado za novinca leta, v drugi sezoni pa se že znašel v ožjem izboru za najkoristnejšega igralca lige (MVP). Luka je Dallas popeljal v končnico in tudi v mehurčku v Orlandu navduševal.

22-letnik blesti tudi v sezoni 2020/21. V povprečju beleži 29 točk, 8,4 skoka in 9,2 podaje. Njegova statistika je iz meseca v mesec boljša. V februarju in marcu tako v povprečju na tekmo doseže več kot 30 točk.

Mark Cuban, legendarni lastnik franšize Dallas Mavericks, je jasno izredno navdušen nad prvim zvezdnikom ekipe.

Dončićev napredek je neverjeten. Po prvi sezoni sem Luko vprašal, kaj bi dodal svoji igri. Rekel mi je, da polaganje z levo roko. Hitro se je prebil med 10 najboljših strelcev lige. Po lanski sezoni sem ga znova vprašal, kje je prostor za napredek. Na kratko je rekel, da je to met. Proti Portlandu je zadel kar osem trojk iz devetih poskusov. Komaj čakam, da vidim, kaj sledi,” je na Twitterju zapisal Cuban.

Dallas je trenutno osma ekipa Zahoda. Z izkupičkom 22:19 imajo Mavsi dva poraza manj kot najbližji zasledovalec v boju za končnico, Golden State Warriors.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj