Twitter blokiral levičarskega blogerja in zagovornika cenzure Kordiša – zaradi rasizma!

0
130

“Vse je enkrat prvič. Tudi to, da mi je twitter blokiral račun za dvanajst ur, ker sem tvital neprimerne vsebine,” je zapisal Roni Kordiš na svojem blogu. “F****** nigger im going to kill you IM GOING TO KILL YOU LMAO WANNA SEE TOOKA NIGGER??????? ??!” se je glasil twitt, zaradi katerega je bil blokiran. Kordiš trdi, da tako sovražnega tvita ni zapisal sam in je krivdo prevalil na enega od servisov, ki so uporabljali njegov Twitter račun. 

Twitter profil je blokiral znanega levičarskega blogerja, ki je že bil v preteklosti znan po nekoliko sovražni nastrojenosti zoper drugače misleče, še posebej do desnice. Tokrat je šel preko mej dobrega okusa in celo nekomu grozil s smrtjo, nakar so ga zablokirali. “F****** nigger im going to kill you IM GOING TO KILL YOU LMAO WANNA SEE TOOKA NIGGER??????? ??!” se je glasil tvit, zaradi katerega je blokiran za dvanajst ur.

Na svojem blogu se Kordiš brani, da omenjenega sovražnega twitta ni napisal sam in ni bil zapisan iz nobene izmed njegovih naprav. Prepričan je, da je prišlo do napake twitterja ali pa je to tvitnila oseba oziroma podjetje, s katerim je sodeloval. “Ne, nisem jaz napisal teh tvitov in tudi niso bili tvitnjeni iz mojih naprav. Očitno ima twitter težave, ali pa je težavo povzročil kateri od servisov, ki sem jih kdaj uporabljal in sem jim dal dostop do mojega twitter računa,” je dejal.

Kordiš v svojem stilu pojasnjuje, da Twitter uporablja že več kot deset let in poudarja, da je Twitter le orodje s katerim se “meša drek”, debate pa označuje za “domoglupske” in ga očitno ne vidi kot koristno orodje za izmenjavo različnih mnenj. “Kljub temu, da se na njem zadnja leta odvijajo precej domoglupske debate in je namenjen zgolj “mešanju dreka”, pa se mi je prvič zgodilo, da me je twitter blokiral. Za 12 ur,” je napisal.

“Je pa precej grozen občutek, ko vidiš kaj se lahko zgodi preko noči,” pravi in poudarja, da ni mesečnik, da bi se mu to zgodilo v spanju. “Oziroma drugače, kaj se lahko zgodi na družbenem omrežju čez noč, čeprav nisi bil sam del tega in ni to tvoj način komunikacije ali uporabe družbenega omrežja. V bistvu sem lahko celo vesel, da niso čez noč na vrata potrkali policisti in me odpeljali zaradi groženj s smrtjo,” se še brani.

Glede na njegove pretekle zapise, nastrojenost zoper oblast in drugače misleče, pa presodite sami ali je zmožen takšnih zapisov ali ne, sam pa poudarja, da ima čisto vest in bo zadevo razčistil. “Sumim pa, da je kriva za to aplikacija, ki sem jim dal dostop do svojega profila in je očitno na tisti strani prišlo do vdora ali pa je bila celo sama aplikacija narejena z namenom cyber vojskovanja,” je dejal in pri tem poudarja, da njegov račun ni bil blokiran na račun SDS. “Oni niso sposobni sproducirati česa takšnega. Oni se bojujejo na domoglupski način…” še nadaljuje nastrojenost zoper drugače misleče.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj