DP U18: Muller Uhanova izločila Drametovo, Žnuderlova naprej brez izgubljene igre

0
67

Na igriščih ŽTK Maribor so v torek na zimskem državnem prvenstvu v starostni kategoriji Petrol U18 na teren prvič stopila tudi dekleta. Eva Muller Uhan (TC-LJ) je poskrbela za hitro slovo domače predstavnice Petje Drame, napredovanje pa sta si med drugim zagotovili tudi 1. in 2. nosilka, Pia Marija Rebec in Annika Planinšek. 

Torkov program se je pričel ob 9. uri dopoldan, ko se je na teren podalo kar 12 tekmovalk. Zmage z 2:0 v nizih so se veselile Pia Marija Rebec (TC-LJ), Tajda Zalokar (TR-KR), Aja Tanko (TANKO) in Hana Bečirovič Novak (ŽTKMB), bolj napeto pa je bilo na preostalih dveh dvobojih, ki sta se končala po treh nizih. Za presenečenje je poskrbela Eva Muller Uhan (TC-LJ), ki je na igrišču št. 2 ugnala eno glavnih adutinj domačega kluba Petjo Drame (ŽTKMB), s 6:4 v tretjem nizu pa je odpor Eve Zalokar (TR-KR) strla 8. nosilka Nika Završki (ŠD_LTA).

V poznejšem terminu so si mesto v 2. kolu zagotovile še domače predstavnice Lija Mumlek, Nika Strašek in Annika PlaninšekBrina Šulin (RADOM), Sara Radikovič (TR-KR), Anamari Žnuderl (MU-SO), Ivona Ahčan (TK-CC), Maja Radišič (TKVAL), Elena Plesničar (ZKLUB) in Manca Lampret (BR-MB). Vse so svoje nasprotnice ugnale z 2:0 v nizih.

V sredo bodo na teren ob dekletih znova stopili tudi fantje. V boju za četrtfinalno vstopnico gre izpostaviti vnovično snidenje Matica Križnika (TK-CC) in Žige Šveca (ŽTKMB), zanimivo pa bo tudi v obračunu dveh domačih predstavnikov Sebastiana Dominka in Marsela Žnuderla. Pri dekletih bo krvnica Drametove Eva Muller Uhan četrtfinale lovila proti zimski državni prvakinji v starostni kategoriji U16 Anamari Žnuderl.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj