Šarec spet skočil v prazen bazen: Grožnja z ustavno obtožbo je samovoljna in neusklajena

0
121

Šarec samovoljno grozi z ustavno obtožbo,” se glasi naslov v današnjem Delu, biltenu tranzicijske levice, na napoved vodje LMŠ, da bi zoper predsednika vlade Janeza Janšo vložil ustavno obtožbo. Kot kaže preostanek opozicije nad njegovo napovedjo ni navdušen, vodja SD Tanja Fajon pa je že sporočila, da tako radikalnim potezam LMŠ niso naklonjeni, saj obstajajo ustreznejša sredstva.

Predsednik LMŠ Marjan Šarec je v sredini izjavi za medije napovedal ustavno obtožbo predsednika vlade Janeza Janše, ker je prepričan, da država decembra lani v drugem krogu nabave ni naročila cepiva BioNTecha in Pfizerja. Kljub temu, da so prav decembrska naročila in nabave cepiva Pfizer uvrstile Slovenijo v sam vrh držav EU s precepljenostjo, pa je Šarec naletel še na en problem: Pri pobudi je zaenkrat sam.

Današnje Delo, ki je sicer bilten tranzicijske levice sporoča, da je Šarčeva grožnja ustavne obtožbe samovoljno ravnanje in mu očita, da je bi morala biti politika pri upravljanju epidemije enotna.

Šarec v nerodni situaciji, ko mora pojasnjevati samovoljno ravnanje
Pri tem je zanimivo, da se je na pisanje Dela odzval tudi Šarec in na Facebooku zapisal: “Zavedanje, kakšno vlogo ima opozicija, je zelo pomembno. Zlasti zdaj, ko ugotavljamo, da je v tej vladi veliko narobe. In namesto, da se opozicija samocenzurira, mora uporabiti vsa orodja, ki so ji na voljo. Vprašanje glasov v DZ je pa potrm vprašanje vesti posameznega poslanca. Rajši vidim, da mi očitajo samovoljno ravnanje, kakor pa mlačnost in neaktivnost. Samo besede niso dovolj, slediti morajo dejanja!

Številne interpelacije in napovedana ustavna obtožba proti vladi pa imajo po mnenju analitikov obraten učinek, kot bi ga želela opozicija doseči. Številni slabo argumentirani nastopi zoper oblast povzročijo izgubo kredibilnosti in osip glasov. Pri tem je namreč še kako pomembno, da so politična sredstva strateško dobro pripravljena ter strokovno utemeljena. Volivci namreč ne nagrajujejo golega nabijanja, zato bo v tem primeru zmagovalka druga stran.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj