V živo na SK: Začenja se finale državnega prvenstva

0
268

Danes se bo s srečanjem med Calcit Volleyjem in Novo KBM Branikom začel veliki finale Sportklub prve odbojkarske lige za sezono 2020/21. Prvi finalni dvoboj v moški konkurenci med Merkur Mariborom in ACH Volleyjem Ljubljano bo v petek. Vse tekme finala spremljajte v živo na Sportklubu.

Calcit Volley in Nova KBM Branik sta od sezone 2008/2009 naprej pobrala vse lovorike, Kamničanke so slavile štirikrat, Mariborčanke, ki imajo skupno sicer že 16 naslovov državnih prvakinj, pa sedemkrat. Calcit Volley, ki je prvi naslov osvojil v sezoni 2009/10, je v rednem delu letošnjega prvenstva izgubil le enkrat, v končnici pa je na štirih tekmah skupno oddal tri nize.

Vse tri medsebojne obračune Calcit Volleyja in Nove KBM Branika v letošnji sezoni so brez izgubljenega niza dobile Kamničanke, ki so v četrtfinalu končnice izločile Ankaran, v polfinalu pa še eno primorsko ekipo – Gen-I Volley. Na drugi strani so bile Štajerke, ki so v drugem delu sezone močno dvignile formo in osvojile drugo mesto prvenstvene lestvice, v končnici najprej boljše od Luke Koper, potem pa še od SIP Šempetra. Dve od štirih srečanj končnice so Štajerke dobile po petih nizih.

Drugi obračun bosta najboljši ekipi rednega dela odigrali v ponedeljek, 29. marca, v Mariboru, tretjega pa tri dni pozneje znova v Kamniku.

Gen-I Volley in SIP Šempeter čaka dvoboj za tretje mesto. Ekipi igrata na tri zmage, prvo srečanje bodo v soboto, 27. marca, ob 18. uri gostile Novogoričanke, v drugo pa se bodo primorske in savinjske odbojkarice pomerile v petek, 2. aprila, ob 19. uri v Šempetru. Dva od treh medsebojnih obračunov rednega dela so dobile Primorke.

V petek, 26. marca, bodo s finalom pričeli še moški, in sicer bo na prvi tekmi Merkur Maribor gostil ACH Volley Ljubljana, ki brani naslov prvaka in je prvenstveno lovoriko dvignil zadnjih 16 let. Skupno ima ACH Volley Ljubljana, ki se je v preteklosti imenoval ACH Volley Bled, Autocommerce Bled in ELVO Bled, 17 naslovov. Štajerci imajo na drugi strani le dva naslova z začetkov samostojne Slovenije – takrat so lovoriki osvojili pod imenom Vileda Maribor.

Ljubljančani so svoj niz osvajanja naslov začeli v sezoni 2004/05, pred tem je bil prvak Šoštanj Topolšica, še sezono prej pa Calcit Kamnik, danes Calcit Volley, ki so ga letos v polfinalu izločili ravno odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana. Prvi nosilci končnice, Mariborčani, ki bodo v zaključku sezone močno pogrešali poškodovanega korektorja Ahmeda Ikhbayrija, bi ob morebitnem uspehu v finalu postali prvi, ki bi prekinili neverjeten niz ACH Volleyja Ljubljana. V rednem delu sta se moštvi pomerili že v 1. krogu, ko so s 3:1 zmagali Ljubljančani, druga dva dvoboja v nadaljevanju sezone pa so obakrat, prav tako s 3:1, dobili Mariborčani.

Ljubljančani, ki so po rednem delu zasedali drugo mesto prvenstvene lestvice, so v četrtfinalu izločili Hoče, v polfinalu pa po treh tekmah, kot že omenjeno, Calcit Volley, medtem ko so bili Mariborčani najprej prepričljivejši od Krke, potem pa še od Salonita Anhovo. Kamničane in Kanalce tako čaka obračun za tretje mesto – prvi dvoboj bo v soboto, 27. marca, ob 19. uri v Kanalu ob Soči, drugi pa v Kamniku teden dni pozneje. V rednem delu so vsa tri medsebojna srečanja zanesljivo dobili Kamničani, ki so Kanalcem prepustili le en niz.

Veliki finale med Merkur Mariborom in ACH Volleyjem Ljubljano se bo pričel v petek ob 18. uri. Druga tekma bo sledila štiri dni pozneje v Ljubljani, tretja, ki bi že lahko bila odločilna, pa v petek, 2. aprila znova na Štajerskem.

Vsi finalni obračuni se bodo pričeli ob 18. uri in si jih bo mogoče ogledati na programih Sportkluba. (vir: OZS)

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj