Tudi v Berlinu imajo svojo Metelkovo: Ob deložaciji policiste napadli levičarski skrajneži, sledilo je požiganje

0
163

V Berlinu so v torek eskalirali levičarski protesti zoper deložacijo puba “Meuterei” (kar v prevodu pomeni upor), ki se nahaja v okrožju Kreuzberg. Protesti so se proti večeru začeli le še stopnjevati, medtem ko so v več delih mesta odjeknili požari, goreli so luksuzni avtomobili, službeni avtomobili, smetnjaki in celo vhod v pisarno javnega reda in miru.

Spor zaradi simbola levičarske in avtonomne scene v Berlinu, puba Meuterei (kar v prevodu pomeni upor), je terjal posredovanje policije. V četrtek je policija v omenjen lokal spremila sodnega izvršitelja in ga nato očistila. Kmalu potem je na levičarski sceni izbruhnil odpor, je poročal Berliner Zeitung.

V znak protesta se je preko dneva zbralo nekaj posameznikov, ki so proti zaprtju puba, ponoči pa je policija poročala o številnih podtaknjenih požarih. V različnih delih mesta so protestniki požigali avtomobile luksuznih znamk, službena vozila in celo vhod pisarne javnega reda in miru.

V Lichtenbergu na Gotlindestraße je okoli 1. ure zjutraj zgorelo vozilo Mercedes Citaro podjetja za gradnjo cest. V Prenzlauer Bergu na Süderbrokerwegu je vozilo znamke BMW okoli 1.30 zjutraj zagorelo in v celoti pogorelo. V Mitteju je na Hannoversche Strasse okoli 1.30 zjutraj zgorel terenec Porsche Cayenne. Vozilo je gorelo v sprednjem delu in ni več uporabno. V Reinickendorfu na Brusebergstrasse je okoli 2. ure zjutraj zagorelo osebno vozilo. Poškodovan je bil tudi avtomobil, ki je bil parkiran pred njim.

Poškodovan je tudi vhod za javni red in mir, gorelo je tudi več zabojnikov
V Reinickendorfu v Lübener Wegu so neznani storilci postavili avtomobilske gume pred vhodna vrata urada urada za javni redv Reinickendorfu. Vhodni del je bil močno poškodovan in stavba zadimljena. Gasilci so hišo prezračili in odstranili ostanke gum. V Reinickendorfu v Romanshorner Wegu je okoli 2.40 zjutraj na odvoznem mestu zagorelo več velikih zabojnikov za smeti. Zabojniki so povsem zgoreli. V Kreuzbergu je okoli 5.30 zjutraj na prednjem območju Blücherstrasse zagorel  še Jaguar. Na vozilu je nastala velika materialna škoda.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj