Sombrero na glavo Zverevu

0
81

Turnir serije 500 v mehiškem Acapulcu je osvojil Alexander Zverev ter s tem prišel do 14. naslova v karieri. Leta 2019 finalist – izgubil je proti Kyrgiosu – si je tokrat vendarle nadel znano mehiško pokrivalo in v zrak dvignil srebrni pokal v obliki hruške.

23-letnik je v finalu sredi prvega niza izkoristil padec koncentracije Stefanosa Cicipasa in po zaostanku 1-4 (Grk je imel celo dve žogici za vodstvo s 5-1) nanizal pet zaporednih iger, v drugem delu pa slavil po podaljšani igri.

Za Nemca je to že šesta zaporedna sezona, v kateri je osvojil vsaj en ATP naslov, skupno jih ima že štirinajst in se je v tem pogledu izenačil s Špancem Sergijem Bruguero. V medsebojnih srečanjih proti Cicipasu je znižal na 2 proti 5, svojo bilanco v finalnih srečanjih pa izboljšal na 14 proti 9.

Moška teniška karavana se z novim tednom seli na prvi Masters sezone v Miami Gardens, kjer bodo veljala precej bolj stroga pravila (mehurček). V Acapulcu je bilo sinoči na tribunah dobrih 5000 gledalcev, ki so poskrbeli za glasno podporo … predvsem Cicipasa, a so na koncu vseeno pozdravili Zvereva, ki jih je “kupil” z oblečenim dresom mehiške nogometne reprezentance.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj