Slovenski odbojkarji so si zagotovili olimpijsko vozovnico za Pariz

0
262

Slovenski odbojkarji so na veličasten način potrdili svojo uvrstitev na olimpijske igre v Parizu, ki bodo potekale čez dober mesec. Po veliki zmagi s 3:0 v nizih proti močni Argentini, je kapetan reprezentance Tine Urnaut izrazil navdušenje nad izpolnitvijo cilja, ki so si ga zadali.

“Če kdo misli, da smo do tega trenutka prišli zlahka, se močno moti. Za nami je dolga in trnova pot, tako da samo mi, ki smo v tej zgodbi od začetka, vemo, skozi kaj smo šli v vseh teh letih. Ob tej priložnosti bi čestital vsakemu posebej, ki je na kakršen koli način prispeval svoj delež k temu velikemu uspehu,” je po tekmi v Stožicah dejal Urnaut.

Slovenska ekipa je ponovno dokazala svojo kakovost, saj so tudi proti Argentincem pokazali mirnost in preudarnost v kriznih trenutkih, kar jim je prineslo zmago brez izgubljenega niza (25:23, 25:22, 29:27). “Moramo se zavedati, da smo igrali proti zelo zahtevnemu tekmecu. Nihče vam v Ligi narodov ne bo podaril zmage. Čeprav smo že na prvih dveh turnirjih prikazali zelo dobre igre, nam kljub vsemu ni bilo vseeno, ko smo vsakodnevno prebirali novice o potrjevanju olimpijske vozovnice za Pariz. Na takšne stvari človek enostavno ne more biti imun,” je priznal 36-letni Korošec, eden izmed najbolj izkušenih članov ekipe.

Reševanje iz kočljivih igralnih situacij je postalo zaščitni znak slovenske reprezentance v letošnji Ligi narodov. “Po zaostanku 22:24 smo se uspeli vrniti, kar je nedvomno dodatna kakovost te ekipe. Če se znaš vrniti iz tako občutljivega zaostanka, potem gotovo nekaj veljaš. A da prideš na to raven, moraš vložiti veliko truda in se marsičemu tudi odreči. Mi to počnemo iz leta v leto v zadnjem desetletju in smo pri tem zelo uspešni,” je povedal Urnaut.

V zaključku se je kapetan zahvalil soigralcem, strokovnemu vodstvu in navijačem: “Vesel sem zaradi soigralcev, strokovnega vodstva in nenazadnje teh prekrasnih navijačev, ki so nas še enkrat več ponesli do izjemnega uspeha. Hvala jim.”

Slovenski odbojkarji so s to zmago potrdili svojo pripravljenost za olimpijske igre in pokazali, da so zmožni doseči vrhunske rezultate tudi na najvišji ravni. Vsi ljubitelji odbojke v Sloveniji z nestrpnostjo pričakujejo naslednje tekme, kjer bodo naši junaki ponovno dokazovali svojo neomajno voljo in športni duh.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj