Roger Federer: “Finalni dvoboj s Samprasom bi me vrnil na igrišče!”

0
121

Teniška legenda Roger Federer, eden najbolj priznanih teniških igralcev v zgodovini, je delil svoja razmišljanja o največjih tekmecih in nepozabnih trenutkih svoje kariere. Švicar je izpostavil svoje epske dvoboje z Rafaelom Nadalom in Novakom Đokovićem.

Federer se spominja svojega prvega srečanja z Đokovićem v Monte Carlu, ki takrat ni pritegnilo večje pozornosti, kot so jo kasneje dvoboji z Nadalom.

“Sprva je imel Novak več tehničnih napak,” je pojasnil Federer. “V tistem času smo mislili, da bi ga to lahko ustavilo, vendar je kasneje uspel vse uravnotežiti. Nova tehnologija loparjev je prav tako pripomogla celi generaciji igralcev za mano. Igra je postajala hitrejša in morali smo se prilagajati. Bil sem prehodni igralec, medtem ko je Novak predstavljal začetek nove generacije. Neverjetno je, kaj je dosegel,” je povedal Federer v intervjuju za nemški Welt.

V nadaljevanju je Federer razkril, kateri dvoboj bi ga lahko prepričal, da se vrne na teniško igrišče: “Če bi lahko izbiral, bi to bil finale proti Peteu Samprasu. Bil je moj idol in zmaga proti njemu na Wimbledonu leta 2001 je zame vrhunec kariere. Tega dvoboja ne bom nikoli presegel. To je bilo najboljše obdobje mojega življenja z igralci, kot so Tim Henman, Jevgenij Kafelnikov, Carlos Moya, Pete Sampras in Andre Agassi.”

Federer se je od profesionalnega tenisa poslovil na Laver Cupu leta 2022, kjer je skupaj z Rafaelom Nadalom odigral zadnjo tekmo v dvojicah. “Ta trenutek mi je veliko pomenil. Tako sem se lahko zahvalil Rafaelu brez besed in pokazal, koliko mi pomeni, da je bil tam. Vedel sem, da je njegova žena noseča in da ima fizične težave po OP ZDA. Bil je prvi, ki sem mu zaupal svojo odločitev o upokojitvi in ga prosil, naj z menoj odigra dvojice,” je dejal Federer.

Na koncu je Federer priznal, da je odločitev o upokojitvi za vsakega športnika težka. “Težko je. So trenutki, ko si to res želiš. Ko pa bo prišel pravi trenutek, bomo to sporočili javnosti. Trenutno še vedno obstajajo dvomi – ja, ne, ja, ne (smeh). Rekel sem mu, naj mi, ko pride trenutek, preprosto reče: ‘Šef, konec je’. A to se še ni zgodilo,” je zaključil Federer.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj