Poslanec DeSUS Jurij Lep potrdil namero da z vodjo poslanske skupine SMC Janjo Sluga ustanovita novo poslansko skupino

0
197

Poslanec Jurij Lep, ki je že pred nekaj dnevi napovedal izstop iz poslanske skupine DeSUS, je danes potrdil, da se z vodjo poslancev SMC Janjo Sluga pogovarja o ustanovitvi poslanske skupine nepovezanih poslancev. Kot smo že pred dvema dnevoma poudarili, ugibanja o tem, da utegnejo Sluga, Igor Zorčič in Branislav Rajič zapustiti poslansko skupino SMC, postajajo vse glasnejša. 

Poslanec Desusa Jurij Lep, ki ima zlasti v zadnjem obdobju drugačna stališča od poslanskih kolegov, v današnji izjavi ob seji Državnega zbora ni natančno opredelil, kdaj bo izstopil iz poslanske skupine, kar je sicer napovedal že 15. marca. Že tedaj je izrazil željo, da bi se mu pridružil še kdo od poslancev. “Zdaj vidim, da se mi pridružujejo. Če se bodo, bom toliko bolj vesel,” je danes dejal Lep.

Kot je poročal STA, Lep še ne ve, kdo se mu bo pridružil, pričakuje pa, da bodo ustanovili poslansko skupino nepovezanih poslancev, v kateri bodo “razmišljali sredinsko”. Kaj se bo zgodilo, torej ali bodo začeli ta postopek ali ne, bo po njegovih besedah jasno v roku enega tedna. Sam verjame, da je za to več kot 80 odstotkov možnosti. Lep sicer ni pritrdilno odgovoril na vprašanje, ali se o tem pogovarja s tremi poslanci SMC. Potrdil pa je, da se o tem pogovarja z Janjo Sluga. Vsak ima po njegovih besedah svojo nalogo. “Jaz se pogovarjam z enim, ona se z enim …,” je pojasnil. A po njegovih besedah s Slugovo nista dorekla časovnih okvirjev.

V javnosti so zlasti zadnje dni glasna ugibanja o tem, ali utegnejo trije poslanci zapustiti poslansko skupino SMC, in sicer morda še pred četrtkovo sejo sveta SMC. Pri tem se poleg Slugove omenja predsednik DZ Igor Zorčič in Branislav Rajić. Da je v SMC napeto, je znano od zadnje seje sveta SMC, ko manjši del stranke ni zmogel zamenjati predsednika Zdravka Počivalška, svoje nezadovoljstvo pa je Zorčič javno izrazil v nedeljski oddaji Politično pri Tanji Gobec. Poslanec Lep pa je edini v stranki DeSUS, ki podpira propadlega Karla Erjavca. Za ustanovitev poslanske skupine se morajo združiti najmanj trije poslanci.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj