Alonso: Boljši sem od Hamiltona, Verstappna in Vettla

0
441

Nekdanji dvakratni svetovni prvak formule 1 Fernando Alonso ne ve, kako se bo znašla ekipa Alpine, je pa prepričan, da je najboljši dirkač.

Skoraj 40-letni Fernando Alonso se po dveletni odsotnosti vrača v formulo 1, dirkal bo za ekipo Alpine (prej Renault). Svetovni prvak iz let 2005 in 2006 je na 311 dirkah dosegel 32 zmag, kar ga uvršča na 6. mesto večne lestvice.

“Super bo, sezone se že veselim. Dirkalo bo nekaj mladih, ki so kazali odlične predstave v nižjih formulah in seveda imamo prvake, ki so bili tukaj tudi pred dvema letoma, Lewisa, Sebatiana, Kimija. Verstappen – čeprav je eden mlajših in predstavnik nove generacije – je na tem nivoju že štiri ali pet let. Imamo precej dirkačev, ki znajo zmagovati in pravi izziv jih bo premagati,” je povedal Fernando Alonso.

Ko so ga novinarji vprašali, če je tako dober kot ti dirkači, je Alonso samozavestno odgovoril: “Ne, boljši sem.”

Španec sicer za letos ni napovedal boja za naslov prvaka. “Vrnil sem se s ciljem, da dosežem čim boljše rezultate in da poskušam zmagovati ter osvojiti naslov. Zavedamo se, da letos to ne bo mogoče, saj se pravila niso preveč spremenila, tako da je težko pričakovati čudež. Ampak leta 2022 bo z novimi pravili možnost, da se razmerje moči spremeni. Hočemo biti ekipa, ki bo vse presenetila in zato moramo že letos trdo delati,” je zaključil izkušeni Alonso.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj