“Novak je neverjeten, na vrhu lahko ostane tudi 400 tednov.”

0
137

Ruski tenisač Danil Medvedjev zelo spoštuje prvega igralca asveta Novaka Đokovića. To je že večkrat poudaril, tokrat pa je pokomentiral nov rekord Novaka, ki je s 311 tedni na vrhu lestvice ATP s prestola vrgel Rogerja Federerja. Moskovčan je prepričan, da lahko Đoković še dolgo vlada svetovnemu tenisu.

Medvedjev in Đoković sta se nedavno srečala v finalu OP Avstralije, kjer je s 3:0 slavil srbski šampion, ki se je razveselil že devetega naslova v Melbournu.

»Čeprav se v svetu tenisa največ govori o številu grand slam naslovov pa je Novakov dosežek neverjeten. Prepričan sem, da je Novak zelo vesel. Glede na njegovo trenutno formo sem prepričan, da lahko na vrhu ATP lestvice ostane 400 tednov. Na nas mlajših je, da se z leti izboljšamo in mu to preprečimo. Vsekakor mu ne bomo zmag prepuščali brez boja. V finalu OP Avstralije sem bil brez možnosti, a tudi takšni dnevi so se stavni del športa,« je povedal 25-letni Medvedjev.

»Vedno sem govoril, da je »Velika trojica neverjetna. Njihovi rekordi bodo vsaj še naslednjih 100 let nedosegljivi. V športu se to redko pripeti. Preostali igralci iz tega obdobja niso bili slabi, enostavno so bili oni toliko neverjetni in boljši. Njihovi nasprotniki se zaradi tega ne smejo slabo počutiti,« je še dodal Rus, ki bo v novem tednu zasedel drugo mesto ATP lestvice. To je zaenkrat njegov največji uspeh v karieri.

Đoković in Medvedjev sta se do danes pomerila osemkrat, Rus pa je uspel slavili na treh obračunih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj