Možnosti za nastop Van Dijka na EURU? Okoli enega odstotka

0
74

Trener Liverpoola Jurgen Klopp je razkril, da so možnosti za nastop Virgila van Dijka na prihajajočem evropskem prvenstvu izjemno majhne.

Reprezentanca Nizozemske bo na letošnjem evropskem prvenstvu vseeno sodila v širši krog favoritov za najvišja mesta, velike obete pa so v taboru tulipanov polagali predvsem na svoj sijajni duet centralnih branilcev, ki velja za enega najboljših v evropskem nogometu.

Naveza Virgil van Dijk – Matthijs de Ligt se je v mandatu nekdanjega selektorja Ronalda Koemana obnesla do popolnosti, kot vse kaže pa njegov naslednik Frank de Boer na prihajajočem evropskem prvenstvu takšnega luksuza ne bo imel.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je na vprašanje o trenutnem stanju Van Dijkove poškodbe podal dokaj negativno napoved:

“Virgil že malo teče, vendar bo to zanj resnično hud izziv. Ne gre za mojo odločitev, a če sem iskren, bi na podlagi informacij, ki jih imam, dejal, da je njegov nastop na evropskem prvenstvu malo verjeten,” je povedal Klopp.

Van Dijk, ki je bil v prejšnji sezoni skoraj v vseh novinarskih krogih prepoznan kot najboljši centralni branilec na svetu, je že oktobra lani na derbiju proti Evertonu staknil hudo poškodbo kolenskih vezi, zaradi katere je letošnja sezona žal kot kaže dokončno izgubljena.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj