Messi in Alvarez popeljala Argentino do finala!

0
99

Argentina se je uvrstila v finale Copa America, potem ko je v polfinalu na stadionu MetLife v New Jerseyju premagala Kanado s 2:0. Julian Alvarez in Lionel Messi sta dosegla zadetke, s čimer so Argentinci potrdili svojo premoč v tekmi.

To bo za Lionel Messi in njegove soigralce tretji zaporedni finale velikega tekmovanja, potem ko so že osvojili južnoameriško prvenstvo leta 2021 in svetovno prvenstvo pred dvema letoma. Argentina je bila v obeh prejšnjih prvenstvih uspešna in zdaj stremi k novi zmagi.

V finalu se bodo tokrat pomerili z zmagovalcem drugega polfinala med Urugvajem in Kolumbijo. Argentinci so pokazali močan odziv na hitro igro Kanade v začetku tekme, nato pa prevzeli nadzor in uspešno zaključili akcije.

Angel Di Maria je bil ključen pri ustvarjanju priložnosti, medtem ko je Julian Alvarez izkoristil priložnost v 22. minuti po podaji Rodriga De Paula. Lionel Messi je nato v 51. minuti potrdil zmago z zadetkom, ko je usmeril strel Enza Fernandeza v mrežo.

Po tekmi je Messi povedal za TyC Sports: “Neverjetno je, kar je ta skupina dosegla, kar je Argentina dosegla v zadnjem obdobju. Doživljam enake občutke kot na prejšnjem prvenstvu … uživam do konca.” Ekipa pod vodstvom Lionela Scaloni bo zdaj lovila tretjo zaporedno lovoriko na velikih turnirjih, kar bo poskušala doseči v finalu v zgodnjih jutranjih urah v ponedeljek po slovenskem času.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj