KOLUMNA: Poletje v knjigah – Popotovanje skozi strani

0
62

Včeraj sem sedela v svojem stanovanju, opazovala vrvež mesta in se spraševala: Kaj je tisto, kar naredi poletje resnično poletno? Sonce, ki pripeka skozi okna? Hladen koktajl na strehi ali pa morda dolgi dnevi, ki se leno prelivajo v tople večere? In potem sem pomislila – morda so to knjige. Tiste, ki nas popeljejo na neznane kraje, v nove svetove, tiste, ki nas spremljajo na plaži ali v senci parka.

Poletje in knjige – popoln par. Eno brez drugega preprosto ne gre. Zato sem se odločila, da letos naredim seznam knjig, ki bodo vaše poletje spremenile v nepozabno literarno avanturo. Tukaj je nekaj mojih najljubših knjig, ki vas bodo očarale, zabavale in popeljale v svetove, kamor bi si morda želeli pobegniti.

Vseh sedem mož Evelyn Hugo- Taylor Jenkins Reid

Evelyn Hugo, skrivnostna in osupljiva filmska zvezda, odpre svoje srce in življenjske zgodbe izbranemu novinarju. Medtem ko razkriva svojo burno kariero in intimne odnose, bralce popelje skozi svet glamurja, ljubezni in težkih odločitev, ki so oblikovale njeno življenje. Ta pretresljiva in ganljiva zgodba ne bo le razkrila skrite plati slavnega sveta, temveč tudi presunila z močjo človeške volje in ljubezni.

Tam, kjer pojejo raki- Delia Owens

Ta osupljiva zgodba nas popelje v neukrotljivo divjino Severne Karoline, kjer se prepletajo življenja Kye Clark, deklice, ki je odraščala v divjini, in Owena Pickensa, mladega moškega z globokim razumevanjem narave. Medtem ko raziskujeta skrivnosti močvirja, se njuno prijateljstvo in ljubezen soočata s skrivnostmi preteklosti in nepredvidljivostjo prihodnosti. “Ko pojejo raki” je knjiga, ki s svojo bogato naravo in ganljivo zgodbo neizogibno prevzame vsakega bralca.

Majhne laži- Liane Moriaty

V mirnem avstralskem mestu se prepletajo življenja staršev in otrok, skritih strasti in globoko zakopanih skrivnosti. Ko se vrtinci laži in resnice začnejo razkrivati na šolskem dogodku, se bralci znajdejo ujeti v napetem kolesju dogodkov, ki razgaljajo temne plati površinskega miru. Liane Moriarty s svojim prepoznavnim slogom piše ganljivo in pretresljivo zgodbo, ki vas bo držala na robu sedeža do zadnje strani.

Roman za plažo- Emily Henry

Januar in Gus, dva pisatelja z različnimi življenjskimi filozofijami, se nenadoma znajdeta kot soseda za poletje. Njuna srečanja prežema prijetna mešanica romantike, humorja in presenetljivih odkritij. Ko se preizkušata v pisanju romanov v žanru drugega, se začneta razkrivati tako njuna preteklost kot tudi iskrena čustva, ki ju popeljejo na nepričakovano pot do ljubezni. Knjiga, ki vas bo prevzela s svojo globino, duhovitostjo in nežnimi trenutki je primerna za vse, ki uživate v čutnih zgodbah ob plaži.

Nemedeni tedni- Christina Lauren

Spremljajte Olivio in Ethana, dva sovražnika, ki se znajdeta v komični in čustveni avanturi, ko morata skupaj na nepozabno potovanje. Bo njuno sovraštvo preraslo v ljubezen? Odkrijte, kako se sovražnika znajdeta v zgodbi ljubezni, polni zabave in iskrivih trenutkov.

Ne glede na to, ali iščete napeto skrivnost, srčno zgodbo ali epsko avanturo, te knjige ponujajo nekaj za vsakega poletnega bralca. Torej, najdite svoj najljubši kotiček, vzemite hladno pijačo in naj vas te zgodbe popeljejo v nove svetove in nepozabne izkušnje. Veselo branje!

Kolumno piše ekskluzivno za Telegraf Lara Vene

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj