Kdo je kriv za smrt Matthewa Perryja?

0
26

Kazenski organi so prepričani, da bo zaradi smrti znanega igralca Matthewa Perryja obtoženih več oseb. Policijski preiskovalci so za revijo People maja razkrili, da poteka intenzivna preiskava, saj želijo ugotoviti izvor ketamina, ki je privedel do Perryjeve smrti. Kljub večletnemu boju z odvisnostjo je bila njegova smrt uradno označena kot naključna.

Matthew Perry je umrl oktobra 2023, star 54 let, zaradi akutnih učinkov ketamina, je ugotovil mrliški preglednik okrožja Los Angeles. Kljub temu pa je vprašanje, kdo je odgovoren za njegovo smrt, še vedno odprto. Preiskovalci menijo, da je treba obtožiti več oseb, ki so bile vpletene v pridobivanje ketamina. Ketamin je sicer znan sedativ, ki se med drugim uporablja za zdravljenje depresije.

Vir pri policiji je povedal, da je preiskava bližje zaključku kot kadarkoli prej, vendar bo končno odločitev o vložitvi obtožnice sprejelo ameriško državno tožilstvo. Perry, najbolj znan po svoji vlogi v seriji Prijatelji, je umrl 28. oktobra 2023, njegova smrt pa je bila označena kot naključna. Decembra pridobljeno poročilo o obdukciji je razkrilo, da so k smrti poleg ketamina prispevali tudi utopitev, bolezen koronarnih arterij in učinki buprenorfina, zdravila za zdravljenje odvisnosti od opioidov.

Glede na obdukcijo je Perry v času smrti prejemal terapijo z infuzijo ketamina. Leto dni pred smrtjo je v svojih spominih “Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing” odkrito govoril o svojem boju z odvisnostjo. “Moral sem počakati, da sem dovolj trezen in dovolj odmaknjen od aktivne bolezni alkoholizma in zasvojenosti, da sem vse to zapisal. Bil sem prepričan, da bi ljudem pomagalo, če bi to storil,” je Perry povedal za People leta 2022.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj