Francija po napetem streljanju enajstmetrovk premagala Portugalsko in napredovala v polfinale

0
22

Na nogometnem evropskem prvenstvu v Nemčiji je Francija v četrtfinalu, po dramatičnem streljanju enajstmetrovk, izločila Portugalsko. Tekma se je po rednem delu in podaljških končala brez zadetkov (0:0), v loteriji enajstmetrovk pa so bili Francozi uspešnejši s končnim izidom 5:3.

Portugalska je še drugič zapored za napredovanje izvajala enajstmetrovke. Medtem ko so bili v osmini finala proti Sloveniji uspešni, so jih tokrat ustavili Francozi. Za Portugalsko je enajstmetrovko zastreljal Joao Felix, kar se je izkazalo za odločilno. Čeprav so Bordo rdeči skozi celotno tekmo kazali več priložnosti, je njihovo zanesljivo igro zaustavil izjemen francoski vratar.

Francija, ki se bo v polfinalu pomerila s Španijo, je bila skozi celotno tekmo trden nasprotnik. Čeprav so Portugalci igrali bolj zrelo, trdno in enotno, je njihova predstava proti vedno močni francoski reprezentanci vseeno ni zadostovala za zmago. Tekma je bila napeta in vredna velikih imen, kot sta Cristiano Ronaldo in Kylian Mbappe. Ronaldo, ki je bil tokrat le senca svojih preteklih časov, ni uspel izstopati, medtem ko je Mbappe pokazal svoj potencial, ki mu napoveduje vrhunsko kariero.

Izvajanje enajstmetrovk je prineslo različna čustva. Diogo Costa, portugalski vratar, ki je v tekmi proti Sloveniji povzdignil ekipo z izjemnimi obrambami, tokrat ni uspel ustaviti nobenega francoskega strela. Tragični junak tekme je postal Joao Felix, ki je zadel vratnico in zamudil priložnost za zmago v zadnjih trenutkih podaljška, ko je zadel le zunanji del mreže.

Kljub razočaranju portugalski navijači in mediji niso bili preveč kritični do svojih igralcev. Francija je bila favorit, a Portugalska si je ustvarila več priložnosti. Najglasnejše kritike so bile usmerjene v slabe podaje v kazenski prostor, kjer je pogosto manjkalo igralcev, zato so žoge končale pri francoskih branilcih.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj