DK Oyster na Mikonosu: Luksuzna restavracija ali prevara stoletja?

0
44

Na čudoviti plaži Platis Gialos na grškem otoku Mikonos stoji restavracija DK Oyster, ki je že več let znana po visokih cenah in domnevnih goljufijah turistov. Njena zloglasnost se je še povečala, ko je ameriški par razkril svojo šokantno izkušnjo, ko sta za dve pijači plačala neverjetnih 800 evrov.

Par je svojo zgodbo delil na Tripadvisorju, kjer sta zapisala, da sta bila ob obisku privabljena z obljubo brezplačnih ležalnikov, če naročita pijačo ali hrano. Po naročilu dveh pijač sta bila presenečena nad ceno 51 evrov za vsako, še večji šok pa ju je čakal po vrnitvi v ZDA, ko sta prejela izpisek kreditne kartice s končnim zneskom 800 evrov. Ker nista prejela kopije računa, sedaj poskušata izpodbijati breme.

Razjarjena turistka je v svojem zapisu opozorila bodoče obiskovalce: “Popolna prevara! Prepričajte se, da dobite račun pred odhodom in preverite svojo kreditno kartico, ker vam zaračunajo preveč.”

Vodja restavracije, Dimitrios Kalamaras, se je na obtožbe odzval z besedami, da so cene jasno prikazane na tablah pri vhodu in obiskovalcem svetoval, naj preverijo cenike pred naročilom. Poudaril je, da restavracija zahteva minimalen znesek porabe v zameno za brezplačne ležalnike.

Kljub njegovim trditvam pa so pritožbe turistov številne. Tripadvisor je celo izdal varnostno opozorilo glede DK Oystera. Med drugimi primeri je tudi zgodba para iz Hondurasa, ki sta za dva smutija in testenine z jastogom plačala kar 600 evrov, ter italijanskih turistov, ki so za štiri pijače in eno jed odšteli 700 evrov. Leta 2022 sta mati in hči sprožili tožbo, potem ko so jima za dva koktejla in gambere zaračunali več kot 590 evrov, pri čemer naj bi jima zaposleni celo grozili, ko nista hoteli plačati.

Spletno uredništvo

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj