Biskvitne Rezine Z Jagodami In Smetano

0
145

Preproste in omamno okusne rezine s stepeno smetano in svežimi jagodami bodo zadovoljile brbončice vsakega sladokusca. Njihov videz pa bo prevzel tudi vse tiste, ki se sladic izogibajo.

Za pekač mer 20 x 24 – 26 cm potrebujemo: 4 jajca, 120 g sladkor, 100 g mehke bele moke, 1 vanili sladkor, mleko

Za nadev: 250 ml stepene smetane, 250 g jagod, 2 jž sladkorja v prahu, 1 jž grobo mletih bučnih semen

Priprava:

  1. Beljake ločimo od rumenjakov.
  2. Iz beljakov stepemo trd sneg.
  3. Nato zmešamo rumenjake in sladkor, Mešamo toliko časa, da nastane puhasta zmes.
  4. V to puhasto zmes rumenjakov in sladkorja z lopatko narahlo vmešamo beljakov sneg.
  5. Nato vmešamo presejano moko ter na hitro obdelamo z električnimi metlicami.
  6. Zmes vlijemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
  7. Pekač postavimo v predhodno ogreto pečico na 170°C.
  8. Pečemo na srednjem rešetu 14 – 15 minut. Preverimo z lesenim nabodalcem.
  9. Stepemo smetano, kateri med stepanjem dodamo sladkor v prahu. Stepeno sladko smetano postavimo v hladilnik do uporabe.
  10. Pečen biskvit vzamemo iz pekača, ga obrnemo na rešeto ter odstranimo peki papir.
  11. Biskvit popolnoma ohladimo.
  12. Ohlajenega prelijemo z nekaj žlicami mleka.
  13. Premažemo s stepeno sladko smetano ter dodamo na koščke narezane jagode.
  14. Sama sem dodala še užitne sveže cvetove ter užitni liofilizirani cvetovi žajblja in violic.
  15. Pustimo nekaj ur, da se biskvit lepo napoji z mlekom.
  16. Narežemo na primerno velike rezine.

selma: peka

 

 

Prijetno sladkanje!

Za Skrivnostno: Selma Bizjak, kulinarični blog Sladko Slane Brbončice

www.sladkoslanebrboncice.si

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj